11/01/2021 | Yazar: Kaos GL

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, cinsel şiddetten hayatta kalanlara yönelik hazırladığı içeriklerini göçmenlere yönelik olarak güncelledi.

CŞMD yayınları şimdi İngilizce, Arapça ve Kürtçede Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, cinsel şiddetten hayatta kalanlara yönelik hazırladığı içeriklerini göçmenlere yönelik olarak güncelledi.

Destek Sistemi Nerede projesi kapsamında hazırlanan, cinsel şiddet sonrası desteğe nereden ve nasıl erişebileceğine dair seçeneklerin olduğu, tıbbı ve yasal prosedürler hakkında bilgilerin yer aldığı “Benim Suçum Değil” kitapçığı; mağdur/hayatta kalan için öz yardım bilgileri sunan “Destek Sistemi Nerede” broşürü ve csdestek.org tanıtım broşürleri İngilizce, Arapça ve Kürtçe dillerinde yayında.

Materyallerin PDF formatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Birimler haritası güncellendi

Cinsel şiddetten hayatta kalanların haklarına ve destek sistemlerine erişimlerini kolaylaştırmayı hedefleyen csdestek.org sitesinde bulunan İstanbul Birimler Haritası’nda İstanbul ilinde faaliyet gösteren ve cinsel şiddet hayatta kalanı olan göçmenler için destek veren kurumları adres, telefon, çalışma saatleri ve hizmet türü gibi bilgileri dahil ederek listelendi. İstanbul’da faaliyet gösteren kurumlar ayrıca sayfanın aşağısında bulunan “Yeni Ünite Ekle” kutucuğuna tıklayarak birimlerini haritaya ekleyebilirler.

Web sitesi güncellenecek

Dernek aynı zamanda cinsel şiddetten hayatta kalanların ihtiyaçları düşünülerek hazırlanan ve taciz, tecavüz, çocuklukta yaşanan cinsel istismardan hayatta kalanları bilgilendirmeyi amaçlayan csdestek.org web sitesini İngilizce yayına açtı. Sitenin önümüzdeki yıl Kürtçe, Arapça ve Farsça olarak yayınlanması planlanıyor.


Etiketler: mülteci, sosyal hizmet
İstihdam