07/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Mandala Çizim ve Meditasyon Atölyesi başvurularını bekliyor: ‘Hislerimizi ve dileklerimizi imgeleyerek ifade edecek, dinlenecek, rahatlayacak, yaratıcılığımızı özgür bırakacağız.’

Mandala Çizim ve Meditasyon Atölyesi başvurularını bekliyor: “Hislerimizi ve dileklerimizi imgeleyerek ifade edecek, dinlenecek, rahatlayacak, yaratıcılığımızı özgür bırakacağız.”

9 Ocak Cumartesi günü saat 17.00 ile 20.00 arasında gerçekleşecek atölyede mandala hakkında konuşulduktan sonra meditasyon çalışmasının ardından hazırlanan şablonlarla uygulayıcı eşliğinde mandala uygulaması yapılacak.

Atölye, Mandala YAŞAM Atölyesi'nde* gerçekleşecek.

Atölyenin uygulayıcısı Gözde Bulamaç, Hacettepe Üniversitesi’nde Sanat Tarihi bölümü öğrencisi. Kendisi aynı zamanda Mandala YAŞAM Atölyesi’nde çocuk yogası eğitmenliği yapıyor.

Katılım Ücreti: 20 TL

Atölyeye başvurmak için kkm@kaosgl.org adresine isim ve telefonunuzu yazarak başvuru maili atmanız yeterli.

*Mandala YAŞAM Atölyesi'nin adresi: Meşrutiyet Mahallesi, Selanik Caddesi, No:50/16 Kızılay/ANKARA

Mandala Nedir?

Mandala bilinen en eski dinsel figürlerden biri. Çok çeşitli kültürlerde kullanılıyor. Ayinlerde, meditasyonlarda, terapilerde ve derin düşünmeye yardımcı olarak…
Mandala Sanskritçe’de “çember” anlamına geliyor. “Manda” (enerji-öz) kelimesi ile “la” (kap) kelimesi kullanılarak türemiş. Dolayısıyla “mandala” enerji tutan kap anlamına geliyor. Hislerimizin, dileklerimizin bu kabın içinde olduğunu imgeleyerek kendimizi ifade edebileceğimiz bir uygulama Mandala!

Mandala Çizim Nedir?

Meditatif bir çizim tekniğidir. Çizilen mandalalar beynin sağ ve sol lobunu dengeler; düşüncelerimizi, sezgilerimizi bir noktada toplayabilmemizi ve merkezde kalabilmemizi sağlar.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam