18/11/2020 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un Cumartesi Sohbetleri’nde bu hafta Türkiye sinema, dizi ve tiyatro yapıtlarında LGBTİ+ görünürlüğü konuşulacak.

Cumartesi Sohbetleri’nde bu hafta: Türkiye sinema, dizi ve tiyatro yapıtlarında LGBTİ+ görünürlüğü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği, deneyim ve bilgi aktarım buluşmalarına çevrimiçi ortamda devam ediyor.

Dernek, “Bu hafta cumartesi sohbetinde Türkiye sinemasında, dizilerinde ve tiyatro oyunlarındaki LGBTİ+ temsiller üzerine konuşuyoruz. Günümüz sinema filmleri, tiyatro oyunları ve dizilerdeki LGBTİ+ görünürlüğü yeterli mi, eskiye göre nasıl, varolan temsiller bizi yeterince yansıtıyor mu? Netflix gibi platformlardaki Türkiye yapımları üzerinde kurulan sansür baskısı LGBTİ+ görünürlüğünü nasıl etkiliyor? Anaakım medyada LGBTİ+lar magazin figürleri olarak yer alabilirken, film ve dizilerde neden neredeyse hiç yer alamıyorlar? Gelin bu sorular üzerine birlikte konuşalım ve dizi, film ve tiyatro yapıtlarındaki kuir potansiyeller üzerine kafa yoralım” diyor ve 21 Kasım Cumartesi günü saat 16:30’da gerçekleşecek sohbete çağırıyor.

Nasıl katılabilirim?

Lambdaistanbul, “Dünyanın neresinde olursanız olun, bu cumartesi sohbetimize katılabileceksiniz” diyor. Jitsi adlı uygulamayı telefonunuza indirerek ya da bilgisayarınızdan erişerek bu toplantıya katılmak mümkün.

Katılım için buluşma öncesinde telefon numarası ya da kimlik bilgileri gerekmeksizin lambda@lambdaistanbul.org adresine e-posta yollamak gerekiyor. İster görüntülü ister yalnızca sesli olarak katılabilirsiniz.

Lambdaistanbul, etkinliğin başlamasına bir saat kala etkinlik linkini e-mail adresinize gönderecek.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam