12/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Sol Parti Meclisi Üyesi Remzi Altunpolat, LGBTİ+ düşmanı siyasete karşı sol-sosyalist kesimleri daha net talepler oluşturmak konusunda uyardı.

“Cumhur İttifakı’nın kazanması durumunda ilk harcanacak kesim LGBTİ+’lar!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Evrensel’den Nisa Sude Demirel, Kaos GL Yönetim Kurulu Üyesi ve Yeşil Sol Parti Meclisi Üyesi Remzi Altunpolat’tan görüş aldı.

Demecinde LGBTİ+’ları düşmanlaştıran siyasete karşı ana akım muhalefet ve Millet İttifakı’nın söylemlerinin “Kimsenin yaşam tercihleri bizi ilgilendirmez” noktasında kaldığına dikkat çeken Altunpolat “Eğer seçimleri Cumhur İttifakı kazanacak olursa toplumdaki önyargı nedeniyle LGBTİ+’lar ilk harcanacak kesim. Sonrasında kadınların hayatları ve bedenleriyle devam edecek bu. Bugün 6284 tartışmaları var mesela. Cumhur İttifakı’nın daha muhafazakâr bir toplum yapısı için katı adımlar atacağından şüphemiz olmasın” uyarısında bulundu.

Mevcut tablo karşısında demokratik muhalefete, Emek ve Özgürlük İttifakı’na, sol-sosyalist kesimlere görev düştüğünü söyleyen Altunpolat; Macaristan, Polonya, Rusya, Hindistan, Brezilya ve ABD gibi ülkelerde sağ otoriter popülizmin yükselişe geçişini hatırlatarak küresel ve yerel bazda toplumsal cinsiyet çalışmalarına karşı saldırılara ilişkin daha net talepler oluşturmak gerektiğinin altını çizdi.

Altunpolat’ın demecinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam, siyaset
İstihdam