28/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eskişehir Milletvekili Adayı LGBTİ aktivisti Barış Sulu’yu kastederek, ‘Biz eşcinsel aday göstermeyiz’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ‘Biz eşcinsel aday göstermeyiz’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP Eskişehir Milletvekili Adayı LGBTİ aktivisti Barış Sulu’yu kastederek, “Biz eşcinsel aday göstermeyiz” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Halkların Demokratik Partisi Eskişehir Milletvekili Adayı Barış Sulu’yu işaret ederek, “Biz eşcinsel aday göstermeyiz” dedi.
 
Erdoğan “Diyarbakır’da sözde bir müftü, Eskişehir’de eşcinsel aday biz göstermiyoruz. Böyle bir derdimiz de yok” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı sıfatıyla bir siyasi parti olan AKP’den “biz” diye bahsetmesi dikkat çekti.
 
HDP adayı LGBTİ aktivisti Barış Sulu daha önce de Star, Sabah, Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV gibi yayın organları tarafından hedef gösterilmişti.
 
LGBTİ örgütleri Barış Sulu ve HDP’ye nefreti kınamıştı
 
Kaos GL ve Pembe Hayat bunun üzerine “Homofobi bahane, faşizm şahane” başlıklı bir açıklama yayınlayarak HDP ve Sulu’ya dönük nefret söylemini kınamıştı. Sulu’nun Star, Sabah, Yeni Akit ve Milli Gazete ile Rehber TV gibi yayın organları tarafından HDP’yi karalama kampanyalarına alet edildiğini vurgulayan dernekler, “Halkların Demokratik Partisi ise, LGBT haklarını ilk kez savunmuyor. Halkların Demokratik Partisi’nin kurucu öğelerinden biri olan Barış ve Demokrasi Partisi, TBMM’in gündemine ilk kez LGBT haklarını taşıyan partidir” demişti.
 
Mecliste LGBTİ kampanyası yürüten SPoD LGBTİ ise, “Bizler başta Mecliste LGBTİ Kampanyası ve SPoD LGBTİ olmak üzere HDP ve Barış Sulu aleyhinde başlatılan homofobik tutum ve davranışları kınıyor HDP’nin LGBTİ hakları söylemlerinin ve Barış Sulu’nun seçim çalışmalarının arkasında olduğumuzu bütün kamuoyuna duyuruyoruz” demişti.
 
Sulu’ya nefreti kınayan bir diğer LGBTİ oluşumu Hêvî LGBTİ de yaptığı açıklamada, “Siyasal rant için dini araçlaştıran Ak Parti ve yandaş medyası HDP’nin açık kimlikli lgbti milletvekili adayı Barış Sulu şahsında HDP’ye ve LGBTİ’lere vurmaya uğraşırken bütün insanlık dışılığı ile homofobisini de kusuyor” ifadelerini kullanmıştı. 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam