08/12/2023 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir, 27 Kasım – 3 Aralık haftasında Meclis’in LGBTİ+ gündeminde neler olduğunu listeledi.

“Cumhurbaşkanı olduğu ülkenin vatandaşı LGBTİ+’lara hakaret etmeye devam etti” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği – ÜniKuir, 2022’nin Ekim ayında başladığı Meclis’in LGBTİ+ hakları bağlamında izleme çalışmalarına devam ediyor.

Meclis’te 28. Yasama Dönemi’nin 27 Kasım – 3 Aralık haftasında hak temelli bir biçimde “LGBTİ+” sözü geçmedi. İlk kez bir CHP milletvekili, iktidarın LGBTİ+ karşıtı politikalarını üstü örtülü de olsa, kinaye yaparak eleştirdi.

Daha önce anayasa değişikliği teklifi tartışmalarında yan yana getirilen başörtüsü ve LGBTİ+ gündemi, bu hafta Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan tarafından tekrar ısıtıldı. Erbakan, LGBTİ+’lara ve başörtüsüne yönelik ayrımcılığa karşı çıkmayı birbirinin karşısına koyarak düşman siyasetini devam ettirdi. Recep Tayyip Erdoğan ise partisinin grup toplantısında, Cumhurbaşkanı olduğu ülkenin vatandaşı LGBTİ+’lara hakaret etmeye devam etti.

Yeniden Refah Partisinin kutuplaştırma siyasetinde bu hafta

28 Kasım, Genel Kurul

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Fatih Erbakan:

“Bize göre kadına bakışı sorgulanması gereken bir grup varsa o da 28 Şubat sürecinde en temel insan haklarını kullanarak başlarını örten kadınlarımıza, kızlarımıza adeta terörist muamelesi yapanlardır. Tıp fakültesini birincilikle bitirdiği halde ödül töreninde ödülü verilmeyen, sahneye çıkarılmayan kızlarımıza bu çağ dışı muameleyi reva görenlerdir. Milletin Meclis’i, Gazi Meclisimizde başörtülü bir hanım milletvekiline tahammül edemeyenlerdir. Sorgulanması gereken, LGBT tercihi söz konusu olduğunda ‘kişisel tercih, özgürlük, insan hakkı’ derken başörtüsü olunca ne özgürlük ne de insan hakkı dinlemeyenlerdir.”

“Gökkuşağı renkleri bulunan bir duvar, jelibon rezervlerini ülkemize kazandıran eski Başkanı rahatsız etmiş”

29 Kasım, Genel Kurul

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı:

“Kocaeli Şehir Hastanesi bu süreçte çok ilginç bir konuyla ülke gündeminde kendine yer bulmuştur. İktidara yakın müteahhitlerin yaptığı şehir hastanesinde, dış cephede gökkuşağı renkleri bulunan bir duvar eski bir Belediye Başkanını rahatsız etmiştir, sosyal medyada jelibon rezervlerini ülkemize kazandıran bu eski Başkanın talimatıyla apar topar o renkler silinmiş, duvar rengi değiştirilmiştir. Böylelikle hastanenin çok önemli bir sorunu çözülmüştür.”

“Bu sapkın, sapık akımlar…”

29 Kasım, Grup Toplantısı

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“İstanbul Sözleşmesini dillerine dolayanların aile kurumunu güçlendirmeye matuf adımızlarımızdan rahatsız olmaları tesadüf değildir. Sapkın ve sapık adımların en büyük destekçisi olan bu kesimlerin temel hedefi toplumsal yapımızı çökertmektir.

Herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz: LGBT. LGBT, çok açık ve net. Bu sapkın, sapık akımlar karşısında tek dik duran Cumhur İttifakı'dır ve AK Parti'dir. Biz meydanı bunlara kesinlikle bırakmayacağız. Gençlerimizi ifsat etmelerine fırsat vermeyeceğiz.”


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam