14/10/2013 | Yazar: Kaos GL

CHP’nin ilk kurumsal LGBT yapısı olan Kadıköy Gençlik Örgütü LGBT Hakları Araştırma Kurulu hazırlığını sürdürdüğü raporun yazım aşamasına geçti

Cumhuriyet Halk Partisi LGBT Raporu Tamamlanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP’nin ilk kurumsal LGBT yapısı olan Kadıköy Gençlik Örgütü LGBT Hakları Araştırma Kurulu hazırlığını sürdürdüğü raporun yazım aşamasına geçti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Gençlik Örgütü bünyesinde Temmuz ayında kurulan LGBT Kurulu hazırladığı rapora şekil vermeye başladı.
 

CHP’nin ilk kurumsal LGBT yapısı olma özelliğini taşıyan CHP Kadıköy Gençlik Örgütü LGBT Hakları Araştırma Kurulu, hazırladığı çalışma takviminin önünde ilerleyerek rapor yazım aşamasına geçti.
 
LGBT kurum ve kişilerle görüşüldü
Kurul Ağustos ve Eylül aylarında Lambda, LİSTAG, SPoD gibi kuruluşlara ziyaretler gerçekleştirdi. LGBT Siyasi Temsil ve Katılım Platformu toplantılarına girip diğer siyasi partilerin LGBT temsilcileriyle dayanışma zemini sağladı. Yoğurtçu Parkı’ndaki LGBTİ Buluşması’na ve Kaos GL’nin Taksim Buluşması’nda katıldı. LGBTİ kişilerle bireysel görüşmeler yaptı. CHP içinde LGBT politikaları üzerine siyasetçilere danışmanlık yaptı ve diğer şehirlerde CHP içinde LGBT Komisyonu kurmak isteyen gençlerle bilgi-deneyim paylaşımında bulundu. CHP’li siyasetçilerle irtibat kurmak isteyen LGBT örgütlerine aracı oldu. 

Raporun başlıkları belli oldu
Kurul ekim ayı ile birlikte edindiği bilgiler, taradığı akademik yazınlar, dayanışma içinde olduğu LGBT örgütleri ve öz kaynakları doğrultusunda raporunu yazmaya başladı. 11 araştırma başlığı belirleyen CHP’liler 10 başlıkta taslak düzeyinde ilerleme kaydetti. CHP’nin yasa yapma gücü ve CHP’nin siyasi bir temsil mekanizması olması gereğince en çok Yasal Düzenlemeler ve Siyasi Temsil Başlığı üzerinde duruluyor. Bunları Askerlik Muafiyetindeki Kötü Muameleler, Savunma Hakları, İstihdam & Mobing, Eğitim, Sağlık Hizmetleri, Barınma, Sansürler, Aile İlişkileri başlıkları izledi. Mülteci Sorunları ile ilgili başlık içinse ön hazırlıklar devam ediyor.

Girişim CHP içinde olumlu karşılandı
CHP içinde olumlu karşılanan girişim diğer birçok şehirdeki LGBTİ ve LGBTİ dostu CHP üyelerini harekete geçirdi. CHP Kadıköy LGBT Hakları Araştırma Kurulu ile koordineli çalışan oluşumlar bir an önce raporun tamamlanmasının ardından rapor tespitleri yönünde yol haritası çizmek için sabırsızlanıyor. Bu yüzden kurul daha önce 15 Ocak 2014’te sunulacağını açıkladığı raporu 2013 yılı içerisinde bitirmek adına çalışmalarını hızlandırma kararı aldı.

Raporun hedefi CHP’yi dönüştürmek
Kurul Başkanı Yüksel, kurul olarak yaptıkları ziyaretlerde parti tabanını, yöneticilerini, seçmenlerini ikna eden, eğitici, bilgilendirici sade bir rapor yazma amacı güttüklerini söylüyor ve yaptıkları işin kalıcı, üretici ve dönüştürücü bir nitelik taşıdığını vurguluyor. CHP’deki LGBTİ duyarlılığının popülizm tuzağına düşmemesi için var güçleriyle çalıştıklarını ekliyor.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam