11/03/2017 | Yazar: Aslı Alpar

6. Feminist Forum konuşmacılarından, Anadolu Üniversitesi’nden ihraç edilen Hatice Yeşildal: İhraçtan önce bu kadar birlik içinde olduğumuzu bilmiyordum

Daha güçlü döneceğiz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

6. Feminist Forum konuşmacılarından, Anadolu Üniversitesi’nden ihraç edilen Hatice Yeşildal: İhraçtan önce bu kadar birlik içinde olduğumuzu bilmiyordum  

6. Feminist Forum katılımcıları, Anadolu Üniversitesi’nden ihraç edilen Hatice Yeşildal’ı dinledi.

Hatice Yeşildal, Anadolu Üniversitesinde ihraç edilenlerin yarısının kadın olduğunu ve ihraç edilenlerle birlikte daha önce ortak birçok iş yaptıklarını, dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Kendisinin, önce açığa alındığını, ardından okula geri döndüğünü ve sonra KHK ile ihraç edildiğini anlatan Yeşildal, bu süreçte okulda açtıkları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği derslerini dahi veremediklerini ifade etti.

“İhraçlar dayanışmamızı büyüttü”

Hatice Yeşildal, ihraçların aslında bir yerde özgürleştirdiğini, dayanışmayı büyüttüğünü ifade etti. Yeşildal sözlerini şöyle sürdürdü: “İhraç edilene dek aslında bu kadar birlikte olduğumuzu fark edememiştim. Özgürleştik aslında KHK’ların ardından. Özgürleşme ile daha da güçlendiğimizi fark ettim ve geri döndüğümüzde çok daha fazla güçlenmiş olacağımızı biliyorum. Bu özgür hissettiriyor.”

Yeşildal sözlerine, geleceğe dair hiç ütopik olamayan planları olduğunu ve dışarıdan derslere devam ettireceklerini, atölye çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederek son verdi.


Etiketler: kadın
İstihdam