14/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul’da dört ayrı filmle izleyicilerini bekliyor.

Danielle Arbid bugün ‘Paris Kadını’ ile Filmmor’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Filmmor Kadın Filmleri Festivali İstanbul’da dört ayrı filmle izleyicilerini bekliyor.

                                                          Paris Kadını

2001 yılında kurulan ve sadece kadınların katılımına açık olan Filmmor Kadın Kooperatifi’nin her sene düzenlediği Filmmor Kadın Filmleri Festivali devam ediyor.

Festivalin bugün ilk filmi 2015, Türkiye-İrlanda yapımı “İnan Caddesi / İnan Avenue”. Yelda Reynaud’un senaryosunu yazıp yönettiği film bir tanışma hikâyesine odaklanıyor.

1998 yılı Kanada yapımı olan “Toprak / Earth” Deepa Mehta’nın yönetmenliğinde çekilmiş bir film. Film, Pakistan ve Hindistan arasında sınırların çizildiği 1947 senesinde, etnik çatışmaların ortasında kalan Parsi bir aileden gelen Lenny’nin âşık olması ve politik atmosferin gerginliğine bir de aşk gerilimlerinin eklenmesini konu alıyor.

Festival kapsamında bugün 2016 yılı Türkiye yapımı “İstanbul Makamı / İstanbul Notes” filmini izleyebilirsiniz. Özlem Sarıyıldız ve Yunus Emre Aydın yönetmenliğindeki film, müzik yaparak dünyayı gezen beş ayrı hikâyeyi, İstanbul’da, İstanbul Makamı’nda buluşuyor.

Filmmor’da bugün izleyeceğiniz son film “Paris Kadını / Parisienne / Peur De Rien”. Film 2016 Fransa yapımı. Danielle Arbid’in yönettiği “Paris Kadını”, Lübnan’dan Paris’e eğitimi için yola çıkan 18 yaşındaki Lina’yı anlatıyor. Lina, Paris’te kendisini yeniden keşfedecek ve özgüven kazanacak.

19 Mart Pazar gününe dek sürecek olan Filmmor Kadın Filmleri Festivali ayrıntılı programı için burayı ziyaret edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam