08/05/2016 | Yazar: Ömer Aydın

Adana HDP ve HDK, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin ‘İrademe, vekilime dokunma’ diyerek basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

‘Darbe süreci devam ediyor’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Adana HDP ve HDK, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin “İrademe, vekilime dokunma” diyerek basın açıklaması ve oturma eylemi yaptı.

Adana’da Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde dün (7 Mayıs) “İrademe Dokunma”, “Vekilime Dokunma” basın açıklaması yapıldı.

HDP Adana İl Eş Başkanı Gürseren Tural, İnönü Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında “7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan hak iradesinin tanınmaması ve Haziran Meclisinin hukuksuz bir şekilde feshedilmesi ile başlayan Darbe süreci devam ediyor” dedi. “Milletvekillerinin, siyasi mücadelenin bir gereği olarak yürüttükleri düşünce açıklama esnasında veya sonrasında soruşturulma, yakalama ya da tutuklamaları her şeyden önce halkın iradesine dönük açık bir müdahaledir” diyen Tural; dokunulmazlık tartışmalarının siyasi bir intikam ve siyasi cezalandırma aracı haline getirildiğini ifade etti.

Ciddi sorunlar doğurur; çözüm arayışlarını sonlandırır

Toplumun yargı yolu ile dizayn edildiğini ifade eden Tural; özelde HDP milletvekillerini hedefleyen bu anayasa değişikliğinin, yeniden çatışmalı ortama evrilen Kürt sorununda siyasi çözüm arayışlarını tümden sonlandıracağını belirtti.

Eş Başkan Gürselen Tural, “Şiddetin son bulması için hepimizin arayışlarının ve çabalarının yoğunlaştığı böylesi bir dönemde siyaset kanallarının hukuksuzca kapatılması barış arayışlarına vurulmuş bir darbedir” dedi ve ekledi:

“Geçmişte denenmiş ve sadece sorunların büyümesine neden olmuş yöntemlerde ısrarı anlamak mümkün değil. İhtiyacımız demokratik siyaset kanallarının açılmasıdır. Kürt halkı başta olmak üzere HDP’de temsiliyetini bulan bütün ötekileştirilmiş kesimlerin parlamentodan atılmasının önünü açacak bu teklifin derhal geri çekilmesini talep ediyoruz. Milletvekillerini, doğuracağı sonuçlar itibariyle yarınlarımızı ipotek altına alacak olan bu değişiklik teklifine ‘hayır’ oyu vermeye çağırıyor; gazetecilere, akademisyenlere, sivil toplum örgütlerine ve DBP’li belediyelere yönelik siyasi baskıların bir an önce son bulması, tutuklu belediye başkanlarının derhal serbest bırakılmasını ve göreve iade edilmesini istiyoruz.”

Basın açıklaması 10 dakikalık oturma eylemi sonrasında son buldu.


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam