29/09/2017 | Yazar: Demhat Aksoy

‘Biz kız arkadaşımla birçok şeyle mücadele ettik. Bununla da birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

Darp edilen trans erkek yaşadıklarını anlattı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Biz kız arkadaşımla birçok şeyle mücadele ettik. Bununla da birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

UYARI: Haber içeriğinde şiddetin detaylara girilmese de betimlenmesi yer almaktadır. İçerik ve görsel, daha önce nefret saldırısına uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir.

Trans erkek Derin Oylum Manisa’da 27 Eylül akşamı kız arkadaşının ailesi tarafından darp edilip, tacize uğradı. Yaşadıklarını pembehayat.org’a anlattı.

Ortalıkta ‘Lezbiyen’ lafı çok dönüyordu!

“Aslında neden darp edildiğimi bilmiyorum. İlişkimizi tam anlamıyla kimse bilmiyordu. Ama ortalıkta çok lezbiyen lafı döndüğünü söylediler. Kız arkadaşımın babası ve erkek kardeşi sürekli ‘Kişiliksizsin, kızımızı da kişiliksizleştirdin. Uzak duracaksın!’ cümlelerini kullanıyorlardı. Hani bundan dolayı dayak yemek bir yana lezbiyen yaftası almak da bir yana. Ben transım!”

Tacize maruz kaldım!

“Önce erkek kardeşi beni dövmeye başladı. Sonra da babası geldi. Babası döverken vücuduma da dokunduğunu fark ettim. Yapmamaları için yalvardım fakat kimse beni dinlemedi. Bunun üzerine yüzüme tekme yedim ve uçuruma yuvarlandığımı fark ettim. Dallara tutundum, canımı zor kurtardım.”

Şikâyetçi oldum

“Meydana bırakıldıktan sonra hemen jandarmaya gittim. Jandarmanın tutumu çok iyiydi. Beni hastaneye darp raporu almam için götürdüler. Darp raporumu aldım. Yüzümde kırıklar ve morluklar var. Şikâyetçi oldum. Şimdi daha iyiyim.”

Aşk kazanacak!

“Biz kız arkadaşımla birçok şeyle mücadele ettik. Bununla da birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz birlikteyiz ve Allah ayırmadığı sürece beraber olacağız. Aşkın, sevginin önünde hiçbir şey engel olamaz. Mutlaka aşk kazanacak!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam