26/01/2017 | Yazar: Kaos GL

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden David Bowie, albüm kapaklarından oluşan hatıra pulları ile anılacak.

David Bowie anısına hatıra pulları Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden David Bowie, albüm kapaklarından oluşan hatıra pulları ile anılacak.

Birleşik Krallık’ın posta ve mektuplaşma hizmetleri kurumu Royal Mail, ölümünün birinci yılında David Bowie’yi bir dizi hatıra puluyla anıyor.

69 yaşında hayatını kaybeden Glam rock’ın cinsiyet normlarına meydan okuyan efsane ismi David Bowie’yi anmak için hazırlanan pullar 14 Mart’ta paylaşılacak. Pullarda Bowie’nin albüm kapaklarının yanı sıra Bowie’yi resmeden sanat eserleri de yer alacak.

Royal Mail’den Philip Parker, “Elli yıl boyunca David Bowie çağdaş kültürün ön sıralarında yer aldı. Kendinden sonra gelen birçok müzisyen, sanatçı, tasarımcı ve yazarı etkiledi. Royal Mail pulları eşsiz kişiliğini ve yarattığı karakterleri kutlayacak.”

David Bowie kimdir?

"Glam rock'ın kralı" olarak tanınan İngiliz sanatçı, aktör, dansçı ve prodüktör.

1969 yılında Space Oddity albümü ile İngiltere listelerine 5 numaradan sürpriz bir giriş yaptı. 1970'li yılların başında 'The Man Who Sold the World', 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' gibi efsane albümlere imza attı.

'The Hunger', 'The Man Who Fell to the World' ve 'Merry Christmas, 'Mr. Lawrence', 'The Prestige', 'Twin Peaks: Fire Walk with me' gibi filmlerde rol aldı.

70’lerde biseksüel olarak açıldı

Bowie, 1972’de Melody Maker’la yaptığı bir röportajında biseksüel olarak açıldı. 1976’da Playboy’a verdiği başka bir röportajda da şöyle konuştu: “Doğru ben biseksüelim. Başıma gelen en iyi şeylerden biri.”

1983’te başka bir röportajında ise ABD’nin püriten bir yer olduğunu ve biseksüel olmanın çok zor olduğunu söyledi: “İnsanların biseksüel olduğumu bilmesiyle hiç sorunum yok ama herhangi bir grubun temsilcisi filan değilim. Amerika çok püriten bir yer ve yapmak istediğim birçok şeyin önünde duruyor.”

1962 yılında bir arkadaşı ile girdiği kavgada gözünden yaralandı, geçirdiği bir dizi operasyon sonucu üst göz kapağı ve irisi diğerinden farklı bir görünüme sahip oldu.

Tarihte en önemli sanatçılardan biri olarak gösteriliyor. Bugüne kadar Lady Gaga, George Michael, Madonna gibi sayısız yıldıza örnek oldu.

Bowie, Rolling Stones'un "Tarihdeki En İyi 500 Albüm" listesinde 6. Sırada yer alıyor. "Tarihteki En İyi 500 Şarkı" listesinde de 5 şarkısı bulunuyor. Bowie, aynı derginin "Tarihteki En İyi Şarkıcılar" listesinde 23.cü sırada yer alırken, BBC'nin yaptığı "En Büyük 100 İngiliz" listesinde de 21.ci sırada yer aldı.

Rock Tanrılarından biri

Bowie, kariyeri boyunca 140 milyon civarı albüm satışı elde etti. MTV ve Blender'in geçirdiği ankette tarihteki en iyi ses sanatçıları arasında yer alan sanatçı, OnePoll anketinde Rock Tanrılarından biri olarak gösterildi. 2008 senesinde Yaşamboyu Başarı Grammy Ödülü aldı. Blender dergisi Bowie'yi tüm zamanların en önemli rock dehaları arasında gösterdi. GQ dergisi kendisini en iyi giyinen erkeklerden biri olarak lanse etti. Q Dergisi Bowie'yi 20. yüzyılın en önemli ve en ünlü 6.cı sanatçısı seçti. Bowie, 1997 senesinde İngiltere'nin en zengin şarkıcısı oldu. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam