27/02/2013 | Yazar: Kaos GL

Ugandalı LGBT hakları savunucusu David Kato’nun hikâyesini anlatan Call Me Kuchu/Ben Kuchu’yum belgeseli !f Ankara kapsamında yarın gösterilecek.

David Kato’nun Hikâyesi !f Ankara’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ugandalı LGBT hakları savunucusu David Kato’nun hikâyesini anlatan Call Me Kuchu/Ben Kuchu’yum belgeseli !f Ankara kapsamında yarın gösterilecek.
 
Kampala’daki evinde iki yıl önce vahşice dövülerek öldürülen Ugandalı LGBT hakları savunucusu David Kato’nun hikâyesini anlatan film yarın (28 Şubat) saat 17:30’da, Cinemaximum CEPA Salon 5’te izlenebilir.
 
David Kato’nun hikâyesini anlatan Call Me Kuchu/Ben Kuchu’yum, ‘Sevmeye yasak olmaz’ diyen, tüm aşklara ve yaşam biçimlerine alan açan, !f Film Festivalinin klasik bölümlerinden Gökkuşağı’nda bu yıl gösterilecek filmler arasında ilan edilmişti.
 
“Belgesel çekimlerinin başlamasından bir yıl, aktivistlerin mahkemede kazandıkları zaferden üç hafta sonra David evinde öldürülüyor. Ben Kuçu’yum hayat ve cesaret dolu karakterleriyle bir polisiye kadar sürükleyici. Aynı zamanda da bizi harekete geçmeye çağıran güçlü bir belgesel. Film karanlığı gösterse de, ışığın nereden geleceğine dair bir fikir vermesiyle büyük önem taşıyor.”
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam