22/10/2021 | Yazar: Selma Koçak

Eski Süpermen Dean Cain, Süpermen’in biseksüel olarak açılacağını duyuran çizgi roman yazarlarını eleştirdi ama bu hamlesi ters tepti.

Dean Cain, DC Comics okurlarının alay konusu oldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

DC Comics, Süpermen’in Kasım ayında yayınlanacak sayısında biseksüel olarak açılacağını duyurmuştu.  Dizi yazarı Tom Taylor BBC’ye yaptığı açıklamada Süpermen’i görmeyi umut eden insanlar için yazdığını ve Süpermen’in kendisi gibi olduğunu vurgulamış “Bu Süpermen beni ilgilendiren şeyler için mücadele ediyor” demişti.

Queer çizgi roman hayranları ise Clark Kent ve Lois Lane’in oğlu Süperman’in biseksüel olarak açılacağının duyurulduğunda çok sevinmişti. Ancak elbette herkes mutlu olmadı. Eski Süpermen Dean Cain de bunlardan biriydi. Süpermen’in biseksüel olarak açılacağını duyuran çizgi roman yazarlarını, büyük olasılıkla çoğunluğun takdirini kazanmak için, eleştirdi. Ancak amacına ulaşamadığı gibi bu hamlesi ters tepti. Aktör, çizgi roman hayranlarının alay konusu oldu.

Dean’in açıklamalarına Twitter kullanıcılarından şöyle yorumlar geldi:

“Açık olalım. Dean Cain çizgi roman okumaz. Karşılığı ödenmeseydi çizgi roman kongresinde de işi olmazdı. Tarihteki en kötü Süpermen olduğu için ona fikrini sormak da pek gereksiz kaçmış.”

“Dean Cain’i dikkate almayı bırakabilir miyiz lütfen. Kendisinin en az 25 yıldır hiçbir önemi yok.”

“Dean Cain, Süpermen’in eşcinsel olmasına kızıyorsa, eşcinsel bir Herkül ve trans bir Chachi de yaratmalıyız. Böylelikle Kevin Sarbo ve Scott Baio’yu da üzebiliriz.”

Dean Cain; Süpermen’in biseksüel olarak açılmasını cesur bir hamle olarak görmediğini, şayet bundan 20 yıl önce biseksüel olduğunu ilan etseydi kendisini takdir edeceğini söylemişti. Öte yandan Süpermen’in cesur olabilmesi için bazı öneriler yapmaktan da geri durmamıştı. İran’da eşcinsel hakları için mücadele etmek, dünyadaki mülteci hakları için savaşmak, kadınların eğitim ve iş hayatına atılabilmesi için bazı taktikler geliştirmek, Taliban yönetimindeki erkek çocukların tecavüze uğramasını engellemek için çaba göstermek işaret ettiği cesur olma yolları arasındaydı.


Etiketler: medya, kültür sanat, dünyadan
İstihdam