05/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Decathlon Türkiye, Onur Ayı kutlamasının hedef gösterilmesine yanıt verdi, “Duruşumuzun her zaman gururla arkasındayız” dedi.

Decathlon Türkiye’den nefrete yanıt: Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Decathlon Türkiye geçtiğimiz günlerde “Decathlon'da her renge yer var! Cinsel kimlik ve yönelimden bağımsız olarak, herkes için eşit bir çalışma ortamında, çeşitlilik ve kapsayıcılığı destekliyoruz” diyerek Onur Ayı’nı kutladı.

Şirketin Instagram ve Linkedin hesaplarından yaptığı kutlama sosyal medyada hedef gösterildi. Kutlama mesajına çok sayıda ayrımcı ve nefret içerikli yorum geldi.

Şirket bunun üzerine dün yeni bir açıklama yaparak, tepkilerin şaşırtıcı ve üzücü olduğunu belirtti. Şirket açıklamada, “Onur Ayı kapsamında, Decathlon Türkiye Linkedin ve Instagram Kariyer hesaplarımızdan, çalışma ortamımızın çeşitliliği ve kapsayıcılığı ile ilgili yapmış olduğumuz paylaşıma gelen tepki ve yorumlar bizi çok şaşırttı ve üzdü. Ayrımcılığın her çeşidine karşıyız” dedi ve ekledi:

“Ayrımcılığın her çeşidine karşıyız. Decathlon Türkiye olarak; din, dil, ırk, cinsiyet, cinsel kimlik ve yönelim fark etmeksizin herkesin kendini ifade edebileceği ve kendi olabileceği bir ortama sahibiz ve bununla gurur duyuyoruz. Başka türlüsünü de zaten düşünemiyoruz.”

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni de hatırlatan şirket açıklamasına şöyle devam etti:

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nde de yer aldığı üzere, ‘Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar’. Hiçbir şirket, birey, hatta hiçbir kuvvet, bu hakkı kişilerin elinden alamaz. Ayrımcılığın farklı şekillerde dünyayı nasıl bir kaosa sürüklediğini gördüğümüz bu günlerde, herkesi daha duyarlı ve kapsayıcı olmaya davet ediyoruz. Biz tüm renkleri içerisinde barındıran ve çeşitliliğe kucak açmış, insana insan olduğu için değer veren duruşumuzun her zaman gururla arkasındayız. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz!”

Şirketin açıklama yaptığı sıralarda nefret içerikli #decathlonboykot etiketi ve nefrete karşı dayanışma için açılan #decathlonyalnızdeğildir etiketleri Twitter Türkiye’de TT’ye girdi.


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, çalışma hayatı
İstihdam