18/02/2024 | Yazar: Kaos GL

DEM Parti Kadın Seçim Bildirgesi’nde LGBTİ’lere şiddetle mücadele vurgusu yer alırken; partinin yerel seçim bildirgesinde cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılığa karşı atılacak adımlar sıralandı.

DEM Parti seçim bildirgelerini açıkladı: LGBTİ bireylere yönelik her türlü şiddetle mücadele edeceğiz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), yerel seçim bildirgelerini açıkladı. Bugün (18 Şubat) Ankara’da bir otelde yapılan toplantıya partinin eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan da katıldı.

Kadın bildirgesi: LGBTİ’lere şiddete karşı mücadele

İlk olarak partinin Kadın Seçim Bildirgesi açıklandı. Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu’nun açıkladığı kadın seçim bildirgesinde kayyum yönetimlerin kadın kazanımlarını hedef aldığı vurgulandı. Bildirgede, LGBTİ+’ları hedef alan şiddetle mücadele vurgusu da yer aldı:

“Farklı cinsiyet kimlikleri ve cinsel yönelimleri nedeniyle hedef alınan LGBTİ bireylere yönelik her türlü şiddete karşı mücadele edeceğiz. Yerel yönetimler kapsamında oluşturulacak kadın meclis ve kurullarımızın kentteki kadın dinamikleriyle ortak mücadele zemin ve ilişkilerini geliştirerek kadına ve egemen olandan farklı cinsiyet kimliklerine yönelik erkek şiddetinin önlenmesi için çok yönlü çalışmalar yürüteceğiz.”

Seçim bildirgesi: Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli ayrımcılığa karşı adımlar

DEM Parti’nin 31 Mart Seçim Bildirgesi’ni ise Eş Genel Başkanlar Hatimoğulları ve Bakırhan açıkladı. “Yerel Demokrasi ile Özgür Kentlere” başlıklı bildirgede “Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Temelli Ayrımcılığa Karşı Mücadele Edeceğiz” başlıklı bölüm de yer aldı. DEM Parti’nin yerel seçimlerde LGBTİ+ haklarına ilişkin vaatleri şöyle:

“DEM Parti, birbirini tamamlayan kent hakkı ve farklı olma hakkı çerçevesinde; ezilen, ötekileştirilen, dışlanan kırılgan ve güvencesiz tüm öznelerin kentle bütünleşmesini sağlamanın yerel demokrasinin tesisi için vazgeçilmez bir ödev olduğunun farkındadır. Cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim temelli dışlama, nefret ve ayrımcılığa karşı farklı olma hakkını savunan bir toplumsal yaşamı destekler.

• Katılımcılık, eşitlik, ayrım gözetmeme ve kapsayıcılık ilkeleri doğrultusunda kent yaşamını tüm ezilen ve sosyal dışlanmaya maruz bırakılan gruplar için iyileştireceğiz.

• Farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerine sahip bireylerin yerel siyasete eşit katılım, sağlıklı olma, barınma, insana yaraşır istihdam olanaklarına kavuşmalarının sağlanması; kamusal alanları özgür ve güvenli bir biçimde kullanabilmeleri ve yerelde sunulan hizmetlere erişimlerinin sağlanması için politikalar geliştireceğiz.

• Belediyeye ait sosyal destek, şiddetten koruma, sağlık, bakım ve sosyal hizmet mekanizmalarını farklı cinsel yönelim ve cinsiyet kimliklerini de gözeterek yeniden yapılandıracağız.”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı, siyaset, yerel seçim
İstihdam