10/06/2015 | Yazar: Kaos GL

Demet Akalın GZONE’a verdiği röportajda; yeni albümünde ‘geylere özel bir şarkı’ yaptığını söyledi.

Demet Akalın’dan ‘geylere özel şarkı’: Günaydın Abla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Demet Akalın GZONE’a verdiği röportajda; yeni albümünde “geylere özel bir şarkı” yaptığını söyledi ve ekledi: “Eşcinsel arkadaşlarımın fikirlerine çok değer veriyorum, acımasızca eleştiriyorlar.”
 
Demet Akalın, GZONE’un Haziran sayısına LGBT hakları konusunda röportaj verdi. Tamamını www.gzone.com.tr adresinden okuyabileceğiniz röportajdan öne çıkan noktalar şöyle:
 
Sizi o kadar çok "giderli" şarkılarla özdeşleştirdiler ki “Giderli 16” isimli bir albümünüz bile var. Bu şarkılar size mi tesadüf etti siz mi özellikle seçtiniz? Eski sevgiliye bir laf yapıştırma, kapak yapma şarkıları denince akla Demet Akalın’ın gelmesi hoşunuza gidiyor mu?
 
Deli gibi hoşuma gidiyor!
 
Ama ben sadece giderli şarkıların kadını değilim. Evlilikle ilgili yapılabilecek en güzel şarkıyı yaptım. Sahnelerde, kınalarda çalınıyor. İnsanların repertuarına girmiş bir şarkı. Onun için sadece giderli şarkıları kadını olmayı kabul etmiyorum ama bu olay kendi karakterimle, dobralığımla alakalı. Evet böyle şarkılar bana geliyor, o zaman böyle şarkıları tercih ediyorum. Geçen albümde Sinan Akçıl’dan neşeli bir şarkı okudum, bir Allah’ın kulu Twitter’dan yazmadı mesela. “Çok da mutluyum, aman her şey şahane” tadında şarkılar herhalde benim üzerime pek oturmuyor.
 
Türkçe Pop Müziği’nde kadın star olmak mı erkek star olmak mı daha zor ve neden?
 
Ben hiçbir zorluğunu yaşamıyorum. Çünkü ben şu anda hayal bile edemeyeceğim bir yerdeyim. Küçükken, genç kızken hatta şarkı söylemeye başladığımda bile buralara geleceğimi hayal bile etmiyordum. Ama tabi şimdi erkek popçuların kitleleri, genç kızlar vb daha mı fazla dersen, “belki” derim ama ben konserlerimde bunun farkını görmüyorum. Çünkü ben kadınlara yönelik şarkılar yapmıyorum. Erkeklere ve kızlara hitap eden şarkılarım var. Hatta son albümümde geylere özel bir şarkı koydum, çok sevilecek hatta birçok şarkının önüne geçecek diye düşünüyorum. Şarkının adı “Günaydın Abla”
 
Demet Akalın’ın eşcinsellerin en çok sevdiği şarkıcılardan biri olduğu ve bir gey ikon olduğu şüphe götürmez bir gerçek. Sizce neden bir gey ikonusunuz? Eşcinseller kendilerini neden sizle özdeşleştiriyor ve sizi neden bu kadar seviyor olabilirler?
 
Çünkü onlar gibi düşünürüm. Bütün sanat hayatım boyunca tıkandığım zamanlarda ya da akıl danışacağım zaman onların görüşlerine çok önem veririm. Hem dışarıdan bakarlar hem de acımasızca eleştirirler –ki bence çok da doğrudur-. O yüzden onların fikirlerine önem veririm. Çok yakın arkadaşlarım da var. Benim için onlar cinsiyetsiz. O açıdan bakmıyorum ama onların yönlendirmeleriyle daha doğru adımlar atıyorum. Mesela “Evli,Mutlu, Çocuklu”yu ilk bir gey arkadaşımla dinlemiştik, “bunu al” dedi. “Saçmalama. Ben evli bile değilim. Gitsin Gülben Ergen okusun bunu” dedim. “Sana al diyorum” diye diretti. Şarkının bestecisi Ceyhun Çelikten’in evinden çıkmıştık, geri döndüm. Hiç de “evli mutlu” falan değil bekar ve her gece sokakta olan bir kızdım o zaman. Ama şarkı benim tüm kariyerimi ve karizmamı değiştirdi.
 
Eşcinsel evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz? Türkiye’de mümkün görüyor musunuz?
 
Dünyanın birçok yerine baktığın zaman eşcinsel evlilik kanunlarında var. Biraz önce de söyledim ben kimseyi öyle ayırmam. İnsan olarak bakıyorum. Evlilik müessessine de saygıyla bakıyorum. Çok dürüst söyleyeceğim: Türkiye için mümkün görünmüyor. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam