10/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Selahattin Demirtaş’tan Bülent Arınç’a: ‘Bize oy verenlerin cinsel kimliğiyle alay edecek kadar alçalmışlar!’

Demirtaş: ‘Bize oy verenlerin cinsel kimliğiyle alay edecek kadar alçalmışlar!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan Bülent Arınç’ın, “HDP lezbiyen, biseksüel, transların oyunu aldı” sözlerine yanıt geldi: “Bize oy verenlerin cinsel kimliğiyle alay edecek kadar alçalmışlar!”
 
Fotoğraf: Selahattin Demirtaş’ın cumhurbaşkanlığı seçimleri Adana mitinginden bir kare
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, alaycı bir şekilde “HDP lezbiyenler, biseksüeller, translar da dahil olmak üzere farklı seçmen gruplarının oylarını da almıştır” sözlerine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş partisinin Kocaeli kongresinde yanıt verdi.
 
HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan’ın “Sayın Arınç’ın oyu LGBT’lerin oyundan makbul değildir” ifadelerine paralel bir konuşma yapan Demirtaş, “Bize oy verenlerin cinsel kimliğiyle alay edecek kadar alçalmışlar” dedi.
 
“Barajı Arınçların üstüne yıkacağız”
 
“Seçim barajını Arınçların üstüne yıkacağız” diyen Demirtaş’ın konuşmasının ilgili kısmı şöyle:
 
“AKP sözcüsüne bakın, ağlamadan sorumlu bakanı kastediyorum, gece gündüz HDP’ye çatıyor.
 
“Biz seçime parti olarak girme kararı aldık, bizden çok o telaşlanmış. Senin gibi baraj kapaklarını da, senin gibi baraj duvarlarını da yıka yıka, gümbür gümbür geliyoruz. Sen HDP’nin oyunu sayacağına, niye baraja sığındınız, onu anlat. Ama korkunun ecele faydası yok, geliyoruz! Gümbür gümbür geliyoruz!
 
“Bize oy verenlere hakaret edecek kadar saygısızlar. Bize oy verenlerin cinsel kimliğiyle alay edecek kadar alçalmışlar.”
 
İlgili haber:

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam