21/07/2015 | Yazar: Kaos GL

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin sayısının 32’ye yükseldiğini açıkladı.

Demirtaş: Suruç’ta ölü sayısı 32’ye yükseldi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç katliamında yaşamını yitirenlerin sayısının 32’ye yükseldiğini açıkladı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Suruç katliamına ilişkin partisinin bugün gerçekleşecek Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi gazetecilere yaptığı değerlendirmede Suruç’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölenlerin sayısının 32’ye yükseldiğini açıkladı.
 
Demirtaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
“Parti binalarımızın güvenlik tedbirlerini artıracağız dedik, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, vatandaşlarımıza çağrı yaptık. IŞİD barbarlarının, tecavüz ordusunun teröristleri her yerde, güvenlik tedbirlerinizi artırın dedik. Bunun üstüne havuz medyasının en aşağılık sesleri ‘Silahlanma çağrısı yaptılar’ diye HDP’ye saldırmaya başladı. Bu da en az katliam kadar acıdır.
 
“Böylesine katliamlar karşısında bile Türkiye’de medya ve siyasetçiler birbirine yakın duramıyorlar. Böyle bir acıda bile birlik olunamıyor. Hepsi kinlerinde boğulmuş insanlar. Yazdıklarının, söylediklerinin farkında değiller.
 
“İnsanlık adına utanç verici bir durum. Bunların IŞİD zihniyetinden farkları yok. Havuz medyasının ucuz insanlarına sesleniyorum: Biliyorum paranızı kim verirse onun düdüğünü çalıyorsunuz ama unutmayın, bu topraklar insanlığın ve medeniyetin var olduğu topraklardır.
 
“Bu topraklarda insanlığı yeniden inşa edeceğiz. Sizin beslemeniz IŞİD’e rağmen bu topraklarda insanlığı yeniden inşa edeceğiz. Ne kadar saldırırlarsa saldırsın bu ülkede huzur içinde yaşayacağız. Bu alçaklara rağmen HDP bunu başaracak.” 

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam