24/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin farklı kesimlerinden kişilerin katıldığı ‘Demokrasi ve Barış Konferansı’ 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek.

Demokrasi ve Barış Konferansı Ankara’da Toplanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye’nin farklı kesimlerinden kişilerin katıldığı “Demokrasi ve Barış Konferansı” 25-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek.
 
Konferansın çağrıcılığını Yaşar Kemal, Tarık Ziya Ekinci, Vedat Türkali, Orhan Pamuk, Murathan Mungan, Rakel Dink, Prof. Dr. Yakın Ertürk, Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve Arif Sağ yaptı.
 
Demokrasi ve Barış Konferansı’nın çağrıcılarından olan Prof. Dr. Yakın Ertürk, konferansın toplumsal barışa giden yolun belirlenmesi açısından önemli olduğuna dikkat çekerek “Bu konferansta alınacak kararlar, barışı tabana indirebilecek, farklı kesimleri işin içine çekebilecek bir eylem planı oluşturabilir. Bu süreçten sonra da zaten barış ’halkın malı’ haline gelir” dedi.
 
İki gün sürecek konferansta üç konu paralel oturumlarda tartışılacak: "Yüzleşme, Hakikat ve Adalet", "Hukuk, Yeni Anayasa ve Yol Temizliği""Barışın Toplumsallaşması ve Demokrasi Mücadelesi".
 
Konferans süresince yapılacak tartışmaların sonucunda Sonuç Deklarasyonu ile ortaklaştırılan fikirler ve öneriler kamuoyuna sunulacak.
 
Türkiye’nin farklı kesimleri, kültür ve inanç grupları, halkları, aydınları, sendikacıları, yazarları, akademisyenleri, siyasi partileri, meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, dernekleri, yurttaş girişimleri konferansa katılacak.
 
Ankara’da, Sürmeli Otel’de yapılacak konferans 25 Mayıs’ta saat 10.00’da başlayacak.

Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam