04/06/2013 | Yazar: Kaos GL

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) polisin uyguladığı orantısız şiddete son vermesi ve halkın taleplerine kulak verilmesi çağrısında bulundu.

Demokratik Haklar Şiddetle Bastırılamaz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) polisin uyguladığı orantısız şiddete son vermesi ve halkın taleplerine kulak verilmesi çağrısında bulundu.
 
Hayatı, demokratik hak ve özgürlükleri koruma eylemi”
 
Hükümete oy verenler kadar vermeyenlerin de demokratik haklarının, ifade özgürlüklerinin, hassasiyetlerinin korunması gerektiğini açıklayan KA.DER’in bugün yaptığı açıklama şöyle:
 
Gezi Parkını korumak amaçlı, küçük bir grubun başlattığı eylem, polisin sert müdahalesi nedeniyle bugün, “hayatı, demokratik hak ve özgürlükleri koruma” eylemine dönüştü. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Antalya, Hatay, Mersin gibi Türkiye’nin pek çok şehrinden binlerce insan, farklı düşünce ve hayat tarzına tahammül edemeyen, küçük bir yangına körükle giderek kriz yaratan iktidar güçlerine karşı günlerdir mücadele veriyor.
 
Her yaş ve siyasi görüşten insanlar polisin kullandığı yoğun gaz atımı, tazyikli su, şiddet ve hatta plastik mermilere rağmen sokağa çıkmaktan, direnmekten vazgeçmiyor. Çünkü artık ötekileştirme, her kesimden insana öfke duyma, hayat tarzlarına müdahale, çevreci, dini ya da mezhepsel hassasiyetlere saygısızlık ve “ben yaptım oldu” dayatması içeren yönetim tarzı sabırları taşırdı!
 
Halk tepkilerinin, itirazlarının görülmesini, ciddiye alınmasını istiyor. Bu hükümete oy verenler kadar vermeyenlerin de demokratik haklarının, ifade özgürlüklerinin, hassasiyetlerinin korunmasını istiyor.
 
Bu yapılmadıkça, Türkiye çapında yaşanan bu kalkışma bitmeyecek. Halkın istek ve taleplerine sırt çevirmekle, şiddetten medet ummakla, küçümsemekle ne talepler bitecek ne de öfke.
 
Bu tabloda yöneticilere düşen polisin uyguladığı orantısız şiddete son vermek, halkın taleplerine kulak vermek, her kesimden insanı şu’cular bu’cular, marjinaller, çapulcular diye ayırmak, etiketlemek, ötekileştirmek yerine gerçekte olduğu gibi biricik ve değerli olduğuna inanarak kucaklamaktır.
 
Seçim sandığı hepimiz için son sözü söyleyecek yerdir. O gün gelene kadar halkın barış ve güvenlik içinde, sahip olduğu haklarını kullanarak yaşamasını sağlamak yöneticilerin birinci görevidir.
 
Saygılarımızla,
KA.DER Genel Yönetim Kurulu adına
Çiğdem Aydın 

Etiketler: kadın
İstihdam