25/01/2022 | Yazar: Kaos GL

HDP ve Poyraz’ın ailesinin katılma talebi kabul edildi. Aralarında Genç LGBTİ+’nın da olduğu diğer kurumların talepleri ise reddedildi.

Deniz Poyraz davasında aile ve HDP dışındaki kurumların müdahillik talebi reddedildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: sendika.org

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl binasına 17 Haziran'da silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer hakkında açılan davanın ikinci duruşması dün (24 Ocak) İzmir Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma öncesi İzmir Adliyesi önünde bir araya gelenler açıklamalar yaptı. İzmir Kadın Platformu adına Gülseli Kaya basın metnini okudu. Kaya, “Bu davada elbette katliamı gerçekleştiren Onur Gencer’in en ağır cezaya çarptırılmasını talep ediyoruz. Ama yetmez. Bu katliama yol verenin, hedef gösterenlerin, mahkeme salonunda ona bu gücü verenlerin yargılandığı güne dek mücadelemiz sürecek” dedi ve ekledi:

“Bilsinler ki ne yaparlarsa yapsınlar bizler mücadelemizden bir adım geri atmayacağız. Birbirimizi yaşatmak için, faşizme, erkek/devlet şiddetine karşı yan yana, omuz omuza olacağız.

“Ve Denize sözümüz olsun, hayalini kurduğun barışın, özgürlüğün, eşitliğin ülkesini kuracağız. Fehime Ana’nın da dediği gibi “Bir Deniz gider bin Deniz geliriz” size asla boyun eğmeyiz!”

Duruşmada Genç LGBTİ+ Derneği vekili Av. Mahmut Şeren, İzmir’de nefret suçlarıyla mücadele eden ve nefret suçlarının mağdurları ile yakınlarına neler yaşattığını bilen bir örgüt olduğumuzu, HDP ve Deniz Poyraz’ın yakınları ile dayanışma göstermek üzere katılma talebimizin olduğunu belirtti.

Deniz Poyraz’ın ailesinin ve HDP’nin katılma talebinin kabulüne, diğer kişi ve kurumların katılma talebinin reddine karar verildi. Dava 29 Nisan günü saat 09.00’a ertelendi.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, siyaset
İstihdam