11/07/2016 | Yazar: Kaos GL

Transkad.in blogunun yazarı Deniz Su Tiffany’nin ‘Ya bana ulaşamayanlar? Ya derdine ses olamadığım trans kadınlar?" diyerek yazdığı ‘Ben De Varım!’ isimli kitabını duydunuz mu?

Deniz Su Tiffany: Ben de varım! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Transkad.in blogunun yazarı Deniz Su Tiffany’nin “Ya bana ulaşamayanlar? Ya derdine ses olamadığım trans kadınlar?" diyerek yazdığı “Ben De Varım!” isimli kitabını duydunuz mu?

Eğer din, dil, ırk ya da cinsel kimliğinizden ötürü ezilen bir azınlık mensubuysanız canınızın yanmaması için sesinizi duyurmanız gerekir. Fakat ses nasıl duyurulur? Ya elinize alırsınız megafonu bağırırsınız meydanlarda, ya da diğer insanlarla birebir iletişim kurarsınız ve sizi tanımalarını sağlarsınız. Bütün bu trans tabularını yıkmaya hazır mısınız? (Arka kapaktan)

“Ben çektim, benden sonraki trans kadınlar çekmesin!” diyerek Transkad.in blogunu yazmaya başlayan GZone Trans Köşesi editörü Deniz Su Tiffany, yazılarını “Ben De Varım” isimli bir kitap altında topladı.

“Zamanında çok uğraştılar benimle, fakat beni güçlendirdiklerinin fakında bile değiller, ne diyeyim ki? Ellerine sağlık!” sağlık diyor Deniz. Kitabında aile ilişkilerinden, ilkokul anılarından, lisede yaşadıklarından, üniversiteye nasıl geldiğinden bahsederken; Türkiye’deki transfobiyi ve transların verdiği yaşam mücadelesini kendi perspektifinden yorumluyor.

Ray Yayıncılık'tan çıkan "Ben De Varım" kitabına, kitapevlerinin online satış sitelerinden ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam