21/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin ilk kuir festivali olan Pembe Hayat KuirFest, hafta sonu Denizli’de izleyiciyle buluştu.

Denizli’den bir KuirFest geçti! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’nin ilk kuir festivali olan Pembe Hayat KuirFest, hafta sonu Denizli’de izleyiciyle buluştu.

Pembe Hayat KuirFest, Denizli LGBTİ ve Aileleri, Denizli’deki göçmen LGBTİ+ler ve Göçmen Dayanışma Ağı Ankara; Türkiye’de LGBTİ+ olma deneyimlerini, mücadelelerini paylaşmak, yeni dayanışma alanlarını nasıl yaratabileceğimizi konuşmak, kuirdaşlıklar yaratmak için 18-19 Haziran tarihlerinde Denizli’de bir araya geldi.

İki gün boyunca festivalin en ilgi çekici film ve seçkilerinin gösterilmesinin yanı sıra “Gökkuşağının Altında Sınırsız Sürgünsüz Forumu”nun düzenlendiği etkinlik, TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nda ücretsiz olarak gerçekleşti.

Festivalin ilk günü “Kuir Kısalar Seçkisi”, “İnterseksiyon” ve “Yalnız Yıldızlar” filmleri gösterildi. Denizli LGBTİ ve Aileleri grubundan Halil Kandok, intersekslerin kimlik mücadelesine ışık tutan “İnterseksiyon” filmiyle ilgili “LGBTİ temel kavramlar arasında diğerlerine göre yabancı kaldığımız interseks konusuna çok sağlam yaklaşan ve geçmişten günümüze interseks insanların ne gibi tıbbî müdahalelere maruz kaldığını anlatan ders niteliğinde bir belgeseldi” şeklinde konuştu.

İkinci gün ise 1940’ların başında Nazi rejiminden sağ çıkan tek eşcinsel organizasyon oldu ve savaş sonrası yıllarda, dünyaca meşhur bir yeraltı kulübünü anlatan “Çember” filminin ardından festivalin diğer kısa filmleri izleyiciyle buluştu.

Kısa film gösterimi ardından katılımcı oluşum ve dernekler olan Pembe Hayat, Denizli LGBTİ ve Aileleri, Göçmen Dayanışma Ağı - Ankara, ASAM Denizli ve Denizli'deki İranlı mülteci LGBTİ temsilcilerinin söz aldığı bir forum yapıldı. Forumda temsilciler, bulundukları grupların kuruluş aşamalarını ve çalışma gruplarını anlattılar. 

Etkinlik, birlikte yapılabilecek etkinlik önerilerinin konuşulmasıyla son buldu.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam