31/03/2023 | Yazar: Doğa Çatalkaya

ÜniKuir, üniversiteli ve genç LGBTİ+’ların seçim taleplerini derledi, hazırladığı bildiriyi Ankara’da sivil toplum ve siyasi partilere sundu.

“Deprem bölgesindeki LGBTİ+’ların haklara erişimi önceliğimiz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir seçim kampanyasının startını verdi. Kampanyayı tanıtmak üzere 30 Mart’ta Ankara’da düzenlenen buluşmaya çok sayıda sivil toplum örgütü ve siyasi parti katıldı.

Etkinliğin ilk oturumda ÜniKuir’in seçim kampanyası, ikinci oturumunda ise Onur Yürüyüşü gündemdeydi.

ÜniKuir, iki yüz yüze bir çevrimiçi forum düzenledikten sonra 175 maddelik seçim bildirisi hazırladı. Dernek, 15 kentteki 21 üniversiteden 87 öğrencinin katıldığı forumlarda şekillenen bildiriyi Ankara sivil toplumuyla paylaştı.

Hedef: Politika değişikliği

ÜniKuir’in lansmanında dernek adına konuşan Mahmut Şeren şöyle dedi:

“En önemli seçim talebimiz, 6 Şubat depremzedesi, ailesi kayıp 35 çocuğun güvenliği ve henüz hâlâ ailesinden haber alamamış insanların ailelerine ulaşmasıdır. Bildirinin konuları arasında da 6 Şubat depremleri ayrı bir başlık olarak ele alındı. Deprem bölgesindeki LGBTİ+’ların haklara erişimi önceliğimizdir.”

Şeren, “Üniversiteli ve Genç LGBTİ+’ların Seçim Sürecinden ve Sonrasında Talepleri” başlıklı bildirinin amacının LGBTİ+’ların sorunlarını çözmek isteyen siyasi partilere iyi bir rehber niteliği taşımak olduğunu da söyledi.

Bildiri; Adalet, Çevre ve İklim Krizi, Eğitim, Emek, Sağlık, Siyasal Katılım, Sosyal Hizmetler ve Politikalar ile 6 Şubat Depremleri konularını ayrı ayrı ele alıyor.

İstanbul lansmanının ardından dijital ortamda da yayınlanacak bildirinin hedefinde, LGBTİ+’lara yönelik politika değişikliği var.


Etiketler: insan hakları, eğitim, siyaset, medya okulu
İstihdam