11/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Sevgilisinin ailesi tarafından darp edilen trans erkek Derin Oylum’un avukatı Sena Yazıbağlı Gül hukuki süreci KaosGL.Org’a anlattı.

Derin Oylum hakkında koruma kararı alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sevgilisinin ailesi tarafından darp edilen trans erkek Derin Oylum’un avukatı Sena Yazıbağlı Gül hukuki süreci KaosGL.Org’a anlattı.

Pembe Hayat Derneği'nin ulaştığı, kamuoyuna duyurduğu ,  sevgilisinin ailesi tarafından darp edilen trans erkek Derin Oylum için koruma kararı çıkarıldı. Oylum, saldırganlardan şikâyetçi oldu ve hukuki süreci başlattı. 

KaosGL.Org, Derin Oylum’un ve Siyah Pembe Üçgen Derneği'nin avukatı Sena Yazıbağlı Gül’e ulaştı ve hukuki süreci sordu. Avukat Yazıbağlı Gül, Derin Oylum’u darp ve taciz eden saldırganlar hakkında hukuki işlem başlattıklarını, dosyanın henüz soruşturma aşamasında olduğunu ve konunun takipçisi olduğunu ifade etti.

“Derin Oylum’un vücut dokunulmazlığı ihlal edildi ve özgürlüğünden alıkoyuldu”

Avukat Yazıbağlı Gül, “Trans erkek Derin Oylum sevgilisinin ailesi tarafından darp ve taciz edildikten sonra aile Oylum’un telefonuna el koyarak onu alıp dağ başında bırakılmak istiyor. Sevgilisinin ısrarlarıyla aile Oylum’u şehrin ortasına bırakıyor. Yaşadığı saldırı nedeniyle Derin Oylum’un vücut dokunulmazlığı ihlal edildi ve özgürlüğünden alıkoyuldu. Dosyayı bunları göz önünde bulundurarak hazırlayacağız.”

“Oylum’un annesi işsiz kaldı ve Oylum’un barınma hakkı ihlal edilebilir”

Derin Oylum’a destek veren annesinin, olayların basına yansımasının ardından işinden olduğunu belirten Avukat Yazıbağlı Gül, “Derin’in annesi çocuk bakıcılığı yapıyordu, olayları basından takip eden işveren aile ‘sen kendi çocuğunla ilgilen’ diyerek onu işten çıkardı. Ayrıca Derin Oylum’un barınma hakkının ihlal edilmesi ihtimali var. Oylum’un kaldığı yurt, cinsiyet kimliğinden ötürü onun barınmasına izin vermeyebileceklerini bildirmiş. Kısacası müthiş bir baskı var üzerlerinde ve hem Oylum’la hem aile ile dayanışma içinde olmak gerekiyor.”

“Saldırganlar, nefret söylemine sosyal medyada devam ediyor”

Saldırganların sosyal medya paylaşımlarında nefret söylemini sürdürdüğüne dikkat çeken Avukat Yazıbağlı Gül sözlerini şöyle sürdürdü; “Manisa, Alaşehir’de herkesin tanıdığı sevilen bir insan Oylum. Ancak saldırgan aile fertlerinden birinin sosyal medya hesabında nefret söylemini sürdürdüğünü ve birbirlerini körükleyip kışkırttığını belgeledik. Bu gerekçe ile Oylum hakkında koruma kararı aldırdık.”

Siyah Pembe Üçgen Derneği’nin de davaya müdahil olabileceğini belirten Avukat Yazıbağlı Gül, “Dava soruşturma aşamasında, iddianamenin hazırlanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili haberler:

Manisa’da trans erkek darp edildi

Darp edilen trans erkek yaşadıklarını anlattı

“Derin Oylum’un yaşadığı bu travmatik olayın yaralarını en kısa sürede sarmak hepimizin görevi”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam