18/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Hrant Dink’in katil zanlıları Ogün Samast ve Yasin Hayal için övgü şiiri yazan Ozan Arif’e, Edebiyat Ders Kitabında ‘halk şiiri’ bölümünde yer verildi.

Ders Kitabında Irkçılığa "Halk Şiiri" Kılıfı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Plan Yapmayın Plan” şarkısıyla bilinen Ozan Arif, lise son sınıf edebiyat kitabında Âşık Veysel ve Neşet Ertaş ile birlikte “halk ozanı” diye gösterildi.

Hrant Dink’in katil zanlıları Ogün Samast ve Yasin Hayal için övgü şiiri yazan Ozan Arif’e, Edebiyat Ders Kitabında “halk şiiri” bölümünde yer verildi.

Ermeni ve Kürtlere hakaret eden ırkçı Ozan Arif, Ekoyay Eğitim Yayıncılık tarafından 12. sınıflarda okutulmak üzere hazırlanan edebiyat dersi kitabına alındı.
 
Edebiyat kitabının “Cumhuriyet Döneminde Halk Şiiri” bölümünde yer alan Ozan Arif, Anadolu’nun yetiştirdiği büyük ozanlardan Neşet Ertaş ve Âşık Veysel ile bir arada yer alıyor. Kitapta öğrencilerden Ozan Arif’in hayatı ve yetiştiği ortam hakkında bilgi toplanması isteniyor.
Irkçı Ozan Arif’in Hrant Dink’in katil zanlıları Ogün Samast ve Yasin Hayal’i öven sözleri şöyle:
 
‘...Bırakın çan çalmayı Ermenici olmayı Millet böyle dolmayı Yutmaz Karadeniz’de O gün öyle desinler Bugün böyle desinler Fatihalar, Yasinler Bitmez Karadeniz’de...’
 
Bu haber Onur Caymaz’ın katkısıyla hazırlandı.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam