08/07/2011 | Yazar: Kaos GL

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde teklif edilen yeni yasa ile LGBT kişilerin başarılarının tarih derslerinde ve kitaplarında okutulması öngörülüyor.

Ders Kitaplarında LGBT’lerin Başarıları da Okutulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD’nin Kaliforniya eyaletinde teklif edilen yeni yasa ile eşcinsel, biseksüel ve trans kişilerin başarılarının tarih derslerinde ve kitaplarında okutulması öngörülüyor.
 
Teklifin sahibi meclis üyeleri Tom Ammiano ve John A. Perez
 
Sunulan yeni yasa tasarısı ile Kaliforniya’da eşcinsel, biseksüel ve transların başarılarının tarih derslerinde okutulması artık mümkün olabilecek. 5 Temmuz Salı günü düzenlenen meclis toplantısında 49’a 25 oy ile geçirilen SB 48 yasası, cinsel yönelimlerini saklamayan iki Kaliforniyalı meclis üyesi tarafından sonuna kadar savunuluyor.
 
Mecliste konuşmacı olan John A. Perez ve meclis üyesi Tom Ammiano bu yasa tasarısı hakkında ortak bir noktada buluşuyor. Ders kitaplarında görünmez biri olmak istemediğini belirten Ammiano, bu yasa tasarısının özellikle okul çağındaki eşcinsel, biseksüel ve translar üstünde uzun zamandır süre gelen fiziksel ve sözlü şiddeti azaltacağından da emin.
 
Yasaya muhalif Cumhuriyetçi Parti üyesi Tim Donnelly’ye göre bu yasa tasarısı ‘Lgbt gündemin’ reklamını yapmaktan başka hiçbir şeye yaramıyor. Donnelly, ‘Bir Hristiyan olarak derin şekilde kırıldım’ diyor.
 
SB 48 Yasa tasarısının geçmesinin önünde kalan tek engel olan Kaliforniya valisi Jerry Brown’ın en geç 12 gün içinde yasayı veto edip etmeme kararını alması gerekiyor. (ntvmsnbc)

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam