24/03/2008 | Yazar: Evren E. Çakmak

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin seçmeli olarak aldıkları ‘Cinsel Sağlık Bilgisi’ dersi kapsamında eşcinsellik anlatıldı.

Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencilerinin seçmeli olarak aldıkları ‘Cinsel Sağlık Bilgisi’ dersi kapsamında eşcinsellik anlatıldı. ‘Eşcinseller kısır mı’, ‘eşcinsellik bulaşıcı mı’ gibi ilginç sorularla karşılaşsak da dersler çok keyifli geçti. Evren Güvensoy’un haberi.

Kaos GL’den Evren, Erdal, Burcu, Begüm, Barış ve Segah’ın deneyimleri üzerinden eşcinselliği anlattıkları dersler 24 Mart Pazartesi günü Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yapıldı.

Sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler öğretmenliği ve psikoloji öğretmenliği öğrencilerine eşcinsel örgütlenme, topluma cinsiyet, eşcinsel hakları ve genel anlamda eşcinsellik hakkında bilgi verildi.

Genel anlatımın ardından öğrencilerin ‘eşcinseller kısır mı’, ‘eşcinsellik bulaşıcı mı’ gibi ilginç soruları ve yoğun bir ilgi ile karşılaşıldı.

Alınan sorular ve verilen cevaplarla tüm halkın olduğu gibi gençliğin de bu konuya ne kadar yabancı olduğu ve ne kadar çok yanlış bilgiyle donandığı bir kez daha görmüş olduk.

*Muhabirimizin diğer haberleri:

[[Gençlik günleri rengârenkti]]

[[Pembe Hayat’ın insan hakları]]

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam