08/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Direnişin Renkleri İzmir, depremden etkilenen LGBTİ+’lara ayrımcılığa karşı sokağa çıktı, “Çadıra alınmayan, yemek verilmeyen, bölgeden çıkan arabalara alınmayan LGBTİ+’ların yanındayız ve hesabını soracağız” dedi.

“Devlet, ancak ve ancak LGBTİ+fobi yaratırken vardı” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Direnişin Renkleri İzmir, deprem gündemiyle 2 Mart’ta bir araya geldikten sonra LGBTİ+ depremzedelerin yaşadığı sorunları bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

“LGBTİ+fobiye karşı dayanışma yaşatır” diyerek dün (7 Mart Salı), Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen Direnişin Renkleri üyeleri, gökkuşağı ve trans bayraklarıyla açıklama yaptı.

LGBTİ+’ların depremin ilk gününden beri hem bulundukları şehirlerde hem de deprem bölgesinde dayanışmayı yükselttiğini hatırlatan Direnişin Renkleri, “Devlet yoktu. Devlet ancak ve ancak LGBTİ+fobi yaratırken vardı, kurulan dayanışma merkezlerini yıkmak için vardı” dedi ve ekledi:

“Bizler çadıra alınmayan, yemek verilmeyen, bölgeden çıkan arabalara alınmayan LGBTİ+’ların yanındayız ve hesabını soracağız.”

Direnişin Renkleri, kadın ve LGBTİ+’ların şiddete uğradığında başvurabileceği merkezlerin derhal kurulması gerektiğini de vurguladı. Açıklamanın sonunda LGBTİ+ hak savunucuları, “Yaşasın lubunya dayanışmamız” ve “Hükümet istifa” sloganları attı.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, çalışma hayatı, barınma, siyaset
İstihdam