10/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Başbakan Erdoğan’ın pompalı tüfekle ateş açan vatandaşa destek verdiği konuşmadan bir hafta sonra trans Dilek İnce, 10 Kasım 2008’de, Başkentte, otomobili içinde pompalı tüfekle öldürülmüştü.

Devlet Trans Dilek İnce’nin Katillerini Hâlâ Bulmadı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kafasına pompalı tüfek ile ateş edilerek saldırıya uğrayan ve bir gün sonra hayatını kaybeden trans Dilek İnce’nin katilleri hâlâ bulunmadı.
 
Başbakan Erdoğan’ın pompalı tüfekle ateş açan vatandaşa destek verdiği konuşmadan bir hafta sonra trans Dilek İnce, 10 Kasım 2008’de, Ankara’da, Etlik bölgesinde, otomobili içinde pompalı tüfekle öldürülmüştü.
İnce, “20 Kasım Nefret Cinayetine Kurban Gitmiş Transları Anma Günü”ne sayılı günler kalmışken pompalı tüfekle saldırıya uğramış ve ertesi gün, Dışkapı Araştırma Hastanesi’nde, 11 Kasım 2008 saat 12.30’da vefat etmişti.

Dilek İnce, “Eryaman Olayları” olarak bilinen, Ankara’nın Eryaman bölgesinde ikamet eden trans bireylerin sürülmesi davasında şikâyetçi olan transseksüellerden birisiydi. Eryaman Davasında tanık olarak ifade vermişti.
 
Dilek İnce’nin “heteroseksist nefretin kurbanı” olduğunu belirten LGBT örgütler, 12 Kasım 2008’de, “Öfke içindeyiz çünkü sırada hangi gey veya transseksüel arkadaşımız var bilemiyoruz.” açıklaması yapmışlardı.
 
Ankara, İzmir ve İstanbul’da Dilek İnce’nin öldürülmesini protesto eden örgütler, “Transseksüel Dilek İnce’yi başkentte pompalı tüfek ile vurarak kimler öldürdü ve katilleri bulunacak mı?” diye sormuşlardı.
 
Bugün tarih, 10 Kasım 2011 ve Devlet, Başkentte öldürülen trans Dilek İnce’nin katillerini hâlâ bulmadı!
Eşcinsel ve Transseksüel Kanlarıyla Kirlenmiş Ahlakınız Batsın!
 
Dilek İnce / Hayaldi Gerçek Oldu:

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret