01/06/2023 | Yazar: Kaos GL

DSİP, devrim ve sosyalizm hedefine sahip olan ve toplumun temel hak ve özgürlükleri savunan herkesi LGBTİ+’lar etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi: LGBTİ+ derneklerinden elinizi çekin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Cumhur İttifakı’ndan Meclise giren Yeniden Refah Partisi’nin LGBTİ+ derneklerini hedef alan sözleri üzerine bir açıklama yaptı.

Parti açıklamasında LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri ve örgütlerinin kapatılacağı tehdidinin sadece LGBTİ+’ların sorunu olmadığının altını çizerek toplumun temel hak ve özgürlükleri savunan tüm yapıları LGBTİ+’lar etrafında kenetlenmeye çağırdı:

“Seçim çalışmaları boyunca LGBTİ+ nefretini öne çıkartan Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden Yeniden Refah Partisi’nin Gençlik Kolları Genel Başkanı ve MKYK Üyesi Melih Güner, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun da tamamlanmasından sonra hiç vakit kaybetmeden LGBTİ+ derneklerini kapatmak için harekete geçti.

Güner, sosyal medya hesabından ‘Bu kadar dillendirdik, Vekillerimiz yemin ettikten sonra LGBT derneklerinin kapatılması için adım atmalıdır’ dedi. Cumhur İttifakı’nın üyesi olarak meclise giren Yeniden Refah’ın amaçlarını yineleyen Güner, başka bir paylaşımında ise ‘Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin düzenlemelerden vazgeçilmesi’ni hedef olarak koydu.

LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri ve örgütlerinin kapatılacağı tehdidi sadece LGBTİ+'ların sorunu değildir. Bu, temel hak ve özgürlükleri savunan herkesin sorunudur. LGBTİ+ derneklerinin kapatılması, elbette toplumun mücadele eden kesimlerine yönelik büyük bir baskı ve sindirme dalgasının bir parçasıdır. Esas hedefi de derinleşen krizin faturasını mücadele edenlere çıkartarak, işçilerin ve ezilenlerin öfkesini buraya yönlendirmektir.

Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, bunun bilincinde olarak LGBTİ+’ların yanındadır. LGBTİ+’lara yönelik her türlü tehdide karşı tam bir dayanışma içindedir. Toplumun temel hak ve özgürlükleri savunan, daha güzel bir dünyada yaşamak isteyen, devrim ve sosyalizm hedefine sahip olan bütün birey ve yapıları, LGBTİ+’lar etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz.

LGBTİ+ hakları insan haklarıdır.

Hepimiz LGBTİ+’yız!”


Etiketler: insan hakları, yaşam, çalışma hayatı, siyaset
İstihdam