18/08/2021 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ Medya Okulu’nun “Dijital Güvenlik: Şifreni Verme Aşkım” oturumu, dijital ortamda gerçekleşti.

“Dijital Güvenlik: Şifreni Verme Aşkım” nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nin her yıl internet gazetesi KaosGL.org ve Kaos GL Dergisi gönüllü muhabir ve yazar ağını güçlendirmek, LGBTİ+’ları kendi hikayelerini yazmaya teşvik etmek, hak temelli haberciliği yaygınlaştırmak için düzenlediği LGBTİ+ Medya Okulu etkinlik dizisinin ilk aşamasının ikinci oturumu “Dijital Güvenlik: Şifreni Verme Aşkım” 20 Haziran’da gerçekleşti.

15:00-18:00 saatlerinde dijital ortamda gerçekleşen olan etkinliğin eğitmeni Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği’nden Şevket Uyanık oldu. Uyanık, “Dijital Güvenlik ve Mahremiyet Araçları” isimli sunumuyla dijital hesap ve veri güvenliği üzerine atölye verdi.

İnternet platformlarının ücretsiz sunduğu hizmetlerle nasıl para kazandığı ve kâr ettiğiyle sunumuna başlayan Uyanık, kişisel verilerin ve korunmasının bu hizmetlerde büyük payı olduğunun altını çizdi.

Yüzde yüz güvenliğin hiçbir zaman sağlanamayacağını belirten Uyanık, internet üzerinden kişisel verilerin çalınması ve paylaşılmasında yöntem olarak kullanılan yemleme (phishing) üzerine katılımcılara oyun oynattı. Katılımcılar bu oyunun ardından, dijital platform devlerini taklit eden sahte e-posta ve bildirimlerin nasıl anlaşılacağını tartıştılar. Veri hırsızlığı amacıyla gerçekleştirilen dijital saldırılarla ilgili bilgi veren Uyanık, sahte linklere karşı katılımcıların sağlama yapabileceği internet araçlarını paylaştı.

Sosyal medya güvenliği için açık kaynak kod ile çalışan özgür yazılımların tercih edilmesini öneren Uyank, parola güvenliği ve e-posta şifreleme araçlarını da katılımcılara önerdi.


Etiketler: medya
İstihdam