29/10/2023 | Yazar: Kaos GL

“Medya ve Dijital Araçlar” atölyesi sona erdi.

“Dijital içerik, kolay anlaşılır olmalıdır” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

17 Mayıs Derneği’nin LGBTİ+ hak savunucularının sosyal medya araçlarını etkin kullanabilmesini amaçlayan “Medya ve Dijital Araçlar” atölyesi, dört haftalık çevrimiçi programın ardından Ankara’daydı.

LGBTİ+ hak savunucuları, 28-29 Ekim’de Ankara’da bir araya geldi. Dijital İletişim Uzmanı Özgür Mehmet Kütküt, iki gün boyunca şu başlıkları aktardı:

*Dijital İçin Grafik Tasarım İlkeleri

*Canva ile Uygulamalı Grafik Tasarım

*Dijital Hikaye Anlatıcılığı

*Video kurgu uygulamaları

*Dijital Güvenlik Sunumu ve Yapay Zeka İçin Örnek İstemler

Etkinlikte dijital içerik ve hikaye anlatıcılığı, görsel ve video düzenleme araçları ile sosyal medya mecraları uygulamalı bir şekilde işlendi. Katılımcılar, örnek dijital kampanyaları planlayarak tartıştı.

Görsel tasarıma dair temelleri, dijital içerik türleri ve hikaye anlatıcılığının temellerini anlatan Kütküt, Canva aracının nasıl kullanılacağını da gösterdi.

Hedef kitle belirlemenin önemine değinen Kütküt, “Dijital içerik kolay anlaşılır olmalıdır. İçeriğin dili hedef kitleye göre belirlenmeli, içerik tek bir noktaya odaklanmalı ve her şeyi anlatmaya çalışmamalıdır” dedi.

Dijital içeriklerin bir diyalog başlatmak ve asgari uzlaşı zeminleri oluşturmak gibi hedeflerinin de olması gerektiğini vurgulayan Kütküt şöyle devam etti:

“Ürettiğimiz içerikler üzerine konuşulabilir olmalı. Diyalog başlatmak için açık kapı bırakmalı, tartışmaya açık olmalı ve şaşırtabilmeli.”


Etiketler: medya, medya okulu
İstihdam