21/11/2023 | Yazar: Kaos GL

Pembe Hayat’ın her yıl nefret suçları ile mücadele eden hak savunucularına verdiği “Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü”, dernek ofisinde düzenlenen resepsiyonla trans aktivist Destina ve Av. Evrim Demirtaş’a verildi.

Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü sahiplerini buldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği, 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma günü kapsamında dernek ofisinde düzenlediği resepsiyonla “Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü”nü sahiplerine takdim etti.

Her yıl nefretle ve nefret suçuyla mücadele eden bir aktiviste verilen Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü, bu yıl mücadelesiyle tüm aktivistleri güçlendiren iki isme verildi. Destina ve Evrim Demirtaş bu yıl verilen Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü’nün sahibi oldu.

Dilek İnce Nefret Suçları ile Mücadele Onur Ödülü’nü alan Evrim Demirtaş, transların yaşamının ayrımcılık ve dışlanma, yaftalanma nedeniyle daha zor olduğunu, trans bir avukat olarak bu ödülü erken yaşta almanın gururunu hissettiğini belirtti.

Destina ise ödülünü alırken çok duygulandığını, her zaman "iyi bir trans" olmaya çalıştığını, “örnek olabildiyse çok mutlu olduğunu” söyledi.

Resepsiyon ve Dilek İnce Ödül Töreni’ne milletvekili Özgül Saki katıldı. Saki, patriyarkal kapitalizmle mücadelede trans hareketinin mücadelesi ile dayanışmanın önemine değinerek; mecliste transların sözünü taşıyabilmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Translar başta olmak üzere, LGBTİ+’ların haklara erişimi ve eşit yurttaşlık taleplerini engelleyen en büyük sorunlardan biri olan nefret ve nefret suçları, Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği'nin mücadele ettiği ve toplumun değişimine katkı sağlamak adına çaba harcadığı bir alan olarak önemini koruyor.


Etiketler: insan hakları, kadın, siyaset
İstihdam