26/01/2024 | Yazar: Kaos GL

All of Us Strangers oyuncusu Claire Foy, LGBTİ+ çocukların ebeveynleri için bir mesaj paylaştı.

“Dinleyin ve anlayın. O zaman daha hızlı yol alırız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

All of Us Strangers oyuncusu Claire Foy, önyargılı bir anneyi oynamanın nasıl bir şey olduğunu anlatırken LGBTİ+ çocukların ebeveynleri için bir mesaj paylaştı. Foy, filmde oğlunun cinsel yönelimine tepki gösteren bir anneyi canlandırıyor.

Pinknews’te yer alan habere göre; Foy, filmde canlandırdığı karakterin eşcinsellik hakkındaki düşüncesinin korkudan kaynaklandığını belirterek, şunları söyledi:

“Bir ebeveyn için en zor şey çocuklarını dünyaya vermektir çünkü dünya, yarattığınız sevgili küçük şey için inanılmaz derecede acımasız ve tehlikeli bir yer olabilir. Bence her şey sevgiden geliyor ve aynı zamanda korkudan da geliyor- anlamadığınız şeylerden ve bir şekilde haklı olmadığınızdan korkmak gibi.”

Foy, her ne sebeple olursa olsun çocuklarını kabul etmeyenleri içlerine bakmaya çağırdı:

"Bir insan olarak öğrendiğim en büyük şeylerden biri, diğer insanlara yönelttiğiniz eleştiri ve yargıları çoğu zaman kendinize de tekrarlamanız gerektiğidir çünkü bunlar kendinizde en çok korktuğunuz şeylerdir. Umarım bu film, insanlara hayatın birbirlerinin kafasını karıştırmak için çok kısa olduğunu öğretir. Sadece sorun ve anlatın, dinleyin ve anlayın. O zaman çok daha hızlı yol alırız."

“Gerçeği yumuşatmaya çalışmama konusunda cesur olmalıydık”

Foy, ne kadar 'iyi niyetli' olursa olsun ayrımcı görüşlere sahip bir anne rolü hakkındaki endişelerini ise şu cümlelerle ifade etti:

"Beynimin bir köşesinde bunu ne kadar dürüstçe yansıttığımıza dair küçük bir endişe vardı sanırım. Ama gerçeği yumuşatmaya çalışmama konusunda da cesur olmalıydık. Karakterinin belli bir zaman diliminde sıkışıp kaldığını düşünüyorum ve o dönemde ona verilen şeyin, dünyada eşcinsel bir erkek olmanın ne olduğunu ve bunun getirdiği risklere dair belli bir görüş olduğunu anlamak için merhamet duymanız gerekiyor."

Foy'un canlandırdığı karakter, LGBTİ+ topluluğuna yönelik yoğun homofobi ve dezenformasyonla dolu bir dönem olan Thatcher döneminde yaşıyor.


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam