06/06/2023 | Yazar: Kaos GL

Şişli Kaymakamlığı, Üniversiteli Feminist Kolektif’in duyurduğu Diren Ayol gösterimini yasakladı. Üniversiteli kadınlar ve lubunyalar gösterimi “Yasağa rağmen alışın buradayız, alışın bir aradayız!” diyerek gerçekleştirdi.

Diren Ayol gösterimine Kaymakamlık yasağı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversiteli Feminist Kolektif, bugün bir araya gelinmek üzere Diren Ayol belgesel gösterimini duyurmuştu.

Şişli Kaymakamlığı, belgesel gösteriminin toplumda infial uyandıracağını, milli vicdani ve insani değerlere dokunacağını, toplumsal iç barışı edebileceğini iddia ederek Şişli semti sınırları içinde 1 günlük etkinlik yasağı getirdi. Yasak kararı aynı zamanda belgesel gösteriminin anayasal düzene aykırı olabileceği iddia edilerek getirilen yasağın hak ve özgürlüklerin korunması ve suçun önlenmesi amacıyla olduğu iddiasıyla tüm açık ve kapalı alanlarda getirildi.

Üniversiteli Feminist Kolektif, yasak kararını tanımadı ve gösterimi gerçekleştirdi. Üniversiteli kadınlar ve lubunyalar “Kadın ve LGBTİ+'ların bir araya gelip film izlemesinden bile korkuyorsunuz. Yasağa rağmen alışın buradayız, alışın bir aradayız!” diyerek bir araya geldi ve filmi izledi.

Diren Ayol hakkında

“Rüzgâr yakın arkadaşı trans ve LGBT aktivisti Şevval’in belgeselini yapmak isterken hayat onu 2013’ün haziran ayında İstanbul’da Gezi Parkı ve takip eden Onur Haftası’nın ortasında başka bir belgeselin içine sokar. Sonuç olarak Kanka Productions, Gezi Parkı’nda ve değişen politik havada LGBT bireylerin rolünü ve Gezi’nin onlar üzerindeki etkisini anlatan bir belgesel yapar. #direnayol, üç sene önce aniden dalgalanan hayatın içindeki değişimi LGBT’lerin gözünden anlatırken, insanların yüzlerindeki umudu ve mutluluğu, yeni bir mizah anlayışının geliştiği günleri aktarıyor. #direnayol’la Gezi sürecinin hemen ertesine denk gelen 2013 Onur Yürüyüşü’nde, tüm renklerle ve umutlu insanlarla yeniden karşılaşıyoruz.”

Rüzgâr Buşki’nin yönetmenliğini yaptığı Diren Ayol belgesel filminde Şevval Kılıç, Elif Keskinkılıç, Yeşim Başaran, Ali Arıkan, Eylem Çağdaş, Ceylan Begüm Yıldız, Nuri Özlü, Ecemen Dalga, Ayça Damgacı, Tutku Umut Ünar, Yıldız Tar, Sema Semih, Ediz Chance ve Boysan Yakar’ı izleyebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat, eğitim
İstihdam