02/11/2017 | Yazar: Kaos GL

3. Divine Queer Film Festivali’nde, LGBTİ aktivisti Rüzgâr Buşki’nin yönetmenliğini yaptığı #direnayol filmi de gösterilecek.

#direnayol 3. Divine Queer Film Festivali’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

3. Divine Queer Film Festivali’nde, LGBTİ aktivisti Rüzgâr Buşki’nin yönetmenliğini yaptığı #direnayol filmi de gösterilecek.

"#direnayol" çekimlerinden 

LGBTİ aktivisti Rüzgâr Buşki’nin yönetmenliğini yaptığı, Ali Arıkan, Zeliş Deniz ve Boysan Yakar’a ithaf ettiği  “#direnayol” filmi, İtalya’nın Torino kentinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Divine Queer Film Festivali’nde gösterilecek.

3. Divine Queer Film Festival afişi

Buşki’nin ilk uzun metraj filmi olan “#direnayol”, trans aktivist Şevval Kılıç’a, Gezi Direnişi’nin coşkusuna yakalanmış̧ 21. İstanbul LGBTİ Onur Haftası’na tanıklık ediyor. KaosGL.org’daki söyleşisinde Buşki “#direnayol”u şöyle anlatıyor: “Niyetimiz halihazırda Onur Haftası için gelmişken çekimleri de yapmaktı. Geldiğimizde park boşaltılmıştı ve biz insanların Gezi sonrası duygularını belgeledik. Filmde Ali’nin dediği gibi biraz da ‘seks sonrası sigaralarını’ çektik."

10-12 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek olan Festival üçüncü yılında, LGBTİ, engelli ve göçmenlere yönelik önyargıyı kırmak için harekete geçiyor. Festivalin tüm mekânları engelliler için erişilebilir olarak tasarlandı.

Türkiye’den iki film daha

İtalyan aktivist ve Queer kuramcısı Mario Mielli’ye ithaf edilen ödül törenin de gerçekleşeceği Divine Queer Film Festivali’nde Türkiye yapımlı iki film daha gösterilecek. KHK ile mesleklerinden ihraç edilen ve işe iadeleri için açlık grevi başlatan iki eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya itafen çekilen, Hakan Bıçakçı’nın hikâyesini yazdığı ve Tufan Taştan’ın yönettiği “Söz Uçar” kısa filmi ile Gökçe Oraloğlu’nun yönetmenliğindeki “Rebirth” filmi de yer alıyor.

Festivali buradan takip edebilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam