09/09/2009 | Yazar: Kaos GL

DİSK: Sel Emekçileri Öldürdü; Yetkililer İstifa Etsin

DİSK: Sel Emekçileri Öldürdü; Yetkililer İstifa Etsin

DİSK'ten Tayfun Görgün "hükümetin ve belediyenin plansızlığını İstanbulluların canlarıyla ödediğini" söyledi. "Selden etkilenen ilçeler, yoksulların, emekçilerin yaşadığı semtler..."
 
"Yaşanan üzücü olayları doğal afet olarak görmek büyük bir hata olacak. Üzülerek şahit olduğumuz bu felaket, İstanbul'un içinde olduğu büyük bir plansızlığın sonucudur. Ölümler ve yıkımlar altyapı eksikliğinden kaynaklanıyor."
 
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün İstanbul'da yaşanan selden kenti bu duruma hazırlayamayan yetkilileri sorumlu tuttu.
 
Görgün'e göre İstanbul'un altyapısıyla, şehir planıyla, konutlarıyla, kara yollarıyla, kanalizasyonuyla ve  arama kurtarma ekipleri ile bu tür olaylara hazır olması gerekiyordu.
 
"Yetkililer eksiklerini kabul ediyor"

DİSK, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, yaptığı açıklamayla altyapının yetersiz kaldığını kabul ettiğine dikkat çekti.
 
"Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin 'arama kurtarma' hazırlıklarının da yeterli olmadığı görüldü. Hükümet ve belediyeler eliyle yapılması gereken düzenlemeler doğru yapılmadığı için İstanbul 'geliyorum' diyen bu acı olayı yaşadı."
 
"Hasar yoksul bölgelerde"

Görgün yağışların can ve mal kaybına neden olduğu bölgeleri hatırlatıyor:
 
"Çatalca ve Silivri'de hastaneleri su basmış; hastaneler en çok ihtiyaç duyulduğu bir zamanda kullanılamaz hale geldi. Arnavutköy, Sultangazi, Bağcılar, Eyüp, Esenler, Bahçelievler, Başakşehir ve Büyükçekmece selden etkilenen ilçeler... Bu ilçelerin hepsinin ortak özelliği emekçilere ve yoksullara ev sahipliği yapmaları."
 
Sorumluların istifasını talep eden DİSK'e göre tıpkı ekonomik kriz gibi sel krizinin faturasını da yoksullar ödüyor. 


Etiketler: insan hakları
İstihdam