16/08/2018 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ aktivistleri sosyal medyada Disney’in yeni filmi “Jungle Cruise”daki eşcinsel karakter için heteroseksüel bir oyuncunun seçilmesine tepki gösterdi.

Disney ve Jack Whitehall’a ’eşcinsel temsili’ tepkisi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aktivistleri sosyal medyada Disney’in yeni filmi “Jungle Cruise”daki eşcinsel karakter için heteroseksüel bir oyuncunun seçilmesine tepki gösterdi.

Fotoğraf: Jack Whitehall

Disney’in yeni filmi “Jungle Cruise”da eşcinsel karakteri canlandıracağı açıklanan Jack Whitehall’a LGBTİ+ aktivistlerinden tepki geldi.

Whitehall’a ve Disney’e yönelik tepkinin sebebi filmdeki eşcinsel rolün heteroseksüel bir oyuncuya verilmesi.

Tepkiler, Disney’in LGBTİ+ temsiline dair hatalarını düzeltme sorumluluğunu yok sayıp bu fırsatı da kaçırmasına yönelik. Aktivistler, eşcinsel oyuncuların sektörde görünmez olduğu ve eşcinsel bir rolün eşcinsel oyunculara verilmesi kanaatinde.

Scarlett Johansson vazgeçmişti

Benzer tepkiler Yönetmen Rupert Sanders'ın filmi Rub&Tug'da trans bir erkeği canlandıracağı açıklanan Scarlett Johansson’a da gösterilmişti.

LGBTİ+ aktivistler, trans rolünün Scarlett Johansson’a teklif edilmesi ve Johansson’ın bu rolü kabul etmesinin trans görünürlüğünü olumsuz etkilediği gerekçesiyle tepki göstermişlerdi. Johansson önce tepkilere rağmen rolü kabul etmiş ardından da özeleştiri vererek ve rolden vazgeçtiğini duyurmuştu.

İlgili haberler:

Kimin ahlakı, hangi toplum?

Scarlett Johansson ya da “rol çalmak”

Scarlett Johansson trans erkek rolünden vazgeçti


Etiketler: kültür sanat
İstihdam