06/03/2017 | Yazar: Kaos GL

Meşhur Disney animasyonu Güzel ve Çirkin’in yine Disney tarafından yapılan uyarlamasında gey bir karakter olacak.

Disney’in ilk eşcinsel karakteri Güzel ve Çirkin’de! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Meşhur Disney animasyonu Güzel ve Çirkin'in yine Disney tarafından yapılan uyarlamasında gey bir karakter olacak.

Disney animasyonu olan “Güzel ve Çirkin” yine Disney tarafından uyarlanıyor. Yönetmen Bill Condon’un Attitude dergisine yaptığı açıklamaya göre, filmin senaristleri ve yapımcısı, filmin ana karakterlerinden Gaston’un yardımcısı LeFou karakterini eşcinsel olacak. Karakter Josh Gad tarafından canlandıralacak. Böylece LeFou, filmi Disney tarihindeki ilk eşcinsel karakteri olacak.

Çarşamba günü Gad, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak böyle çığır açan bir rolü canlandırdığı için gurur duyduğunu söyledi.

Gaston ile LeFou arasındaki ilişkinin sonucunun ne olduğu ise henüz açıklanmadı. Filmde Gaston karakteri Luke Evans tarafından; Belle Emma Watson, Canavar ise Dan Steves tarafından canlandırılacak.

Filmin oyuncu kadrosunda aynı zamanda Ewan McGregor, Gugu Mbatha-Raw, Kevin Kline and Stanley Tucci yer alıyor.

Rusya'dan filmi yasaklayacak mı?

Rusya’da iktidar partisi milletvekili Vitali Milonov, Kültür Bakanı Vladimir Medinski’den, eşcinsel bir karaktere yer vereceği duyurulan “Güzel ve Çirkin” uyarlamasının “eşcinsel propagandası” yapıp yapmadığını kontrol etmesini talep etti.

Milonov “Böyle bir durumda toplum, film dağıtımcılarının çocuk masalı kisvesi altında sunduklarını sessizce izleyemez: günahkâr ve sapkın cinsel ilişkilerin bariz, yüzsüz, ahlâksız propagandası” dedi.

Medinski ise, film ellerine geçer geçmez bakanlığın “yasaya uygun olup olmadığını değerlendireceğini” söyledi.

Kaynak: Kültür Servisi


Etiketler: kültür sanat
İstihdam