24/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Diyanet, merkezî Cuma hutbesinde eşcinselleri ve HIV’le yaşayanları hedef gösterdi.

Diyanet’in Cuma hutbesinde nefret: “İslam eşcinselliği lanetliyor” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkezi Cuma hutbesinde yine hedef LGBTİ+’lar ve HIV’le yaşayanlardı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Ramazan: Sabır ve İrade Eğitimi” başlıklı hutbesinde nefret ve ayrımcılık saçtı.

Cuma hutbesi ülke genelindeki camilerde okunuyor. Hutbede eşcinseller ve HIV’le yaşayanlar şu ifadelerle hedef gösterildi:

“Ey insanlar! İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lûtîliği, Eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir, bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayri meşru ve nikahsız hayatın islamî literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu Hiv virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim.”

Diyanet, Cuma hutbesinde LGBTİ+’ları hastalıklardan sorumlu tuttu. Bilimdışı iddialarla HIV’le yaşayanları da hedef gösterdi. Diyanet’in son hutbesi “insan için zarar, toplum için ziyan” diyerek nefret kustuğu önceki Cuma hutbelerine ek olarak bu defa halkı bilimdışı iddialarla yanlış da bilgilendiriyor.

Diyanet’in ilk nefreti değil!

Diyanet’in tüm camilerde okunan Cuma hutbesinde 5 Temmuz 2019’da da nefret ve ayrımcılık dolu ifadeler yer almıştı. Diyanet, “Cinsiyete müdahale eden ve cinsiyetsizliğe davet eden çabalar sadece bireyin değil bütün bir neslin felaketini hazırlar”, “Rabbimiz tarihte birçok kavmin vahye kulaklarını kapatmaları, ahlaki bozulmaları ve sapkınlıkları yüzünden helak olduğunu bizlere haber vermektedir” gibi ifadeler kullanmıştı.


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
nefret