12/06/2020 | Yazar: Kaos GL

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Meclis’te yaptığı konuşmada LGBTİ+ haklarını savunan Ankara Barosu’na açılan soruşturmaya karşı çıktı.

“Diyanet kendi düşüncesini söyleyebiliyorsa barolar da söyleme hakkına sahiptir” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Meclis’te yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı’nın şikâyeti üzerine, LGBTİ+ haklarını savunan Ankara Barosu’na açılan soruşturmaya karşı çıktı.

HDP Vekili Hüda Kaya konuşmasında “Diyanet kendi düşüncesini söyleyebiliyorsa barolar da söyleme hakkına sahiptir” dedi ve iktidar partisinin LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemine dikkat çekti.

“AKP Genel Başkanının da LGBTİ’ler hakkında söylediği sözleri internetten okuyun”

Kaya’nın sözleri şöyle: “Biz muhafazakârız, biz aile kutsiyetine sahip çıkıyoruz diye kendinizi kutsalların sahibi gibi ifade edemezsiniz. AKP Genel Başkanının da LGBTİ’ler hakkında söylediği sözleri internetten okuyun. Kaldı ki Diyanet İşleri bir Müslüman olarak beni temsil eden bir kurum asla değildir. Meşru değildir. Çocuklarımızın bile öğrettiği din derslerini aldırabilecek kadar bir güvene bile sahip değildir. Diyanet bizim adımıza ahkâm kesemez. Diyanet kendi düşüncesini söyleyebiliyorsa barolarda söyleme hakkına sahiptir. Tekçi bir durum yoktur ortada. Mezhepçi, Emevici düşünceyi bu topluma dayatma hakkına sahip değilsiniz. Diyanet diyanetliğini yapacaksa hırsızlık, çocuk tecavüzleri, Kuran kurslarında tecavüze uğrayan erkek çocuklarının hakkını savunsun.” 


Etiketler: insan hakları, siyaset
nefret