26/09/2019 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır Barosu bünyesinde LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemleri ve suçlarıyla mücadele için LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruldu.

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruldu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Diyarbakır Barosu İnsan Hakları Merkezi bünyesinde LGBTİ+ Hakları Komisyonu kuruldu.

“LGBTİ+’lara yönelik nefret söylemi ve nefret suçlarıyla mücadele etmek, LGBTİ+’ların hak ve özgürlüklerini savunmak” amacıyla bir araya gelen avukatların komisyon olarak çalışmalarına devam edeceklerini Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi, resmi Twitter hesabından duyurdu.

İzmir, Ankara ve Samsun’un ardından Diyarbakır

2018 Kasım ayında, LGBTİ+’ların hak taleplerinin görünür kılınması açısından mesleki, kuramsal ve uygulamaya yönelik disiplinler arası yaklaşımla araştırma ve çalışma yapmak üzere ilk LGBTİ+ Hakları Komisyonu İzmir Barosu bünyesinde kurulmuştu. Aralık ayında hem LGBTİ+’lara dönük hak ihlallerine karşı çalışmayı hem de avukatlar arasında dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen Ankara Barosu LGBTİQ+ Hakları Merkezi’nin kuruluş haberi gelmişti. 2016 Nisan ayında ise Samsun Barosu’nda şiddet mağduru kadın, çocuk ve LGBTİ+’lara ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukat desteği vermek üzere “Cinsel Ayrımcılığa Maruz Kalan Bireylerin Haklarını Koruma Komisyonu’nun kuruluşu olağan genel kurulunda kabul edilmişti.


Etiketler: insan hakları
nefret