08/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır İnsan Hakları Haftası’nda “Kürt LGBTİ+’lar ne istiyor” atölyesi yapılacak.

Diyarbakır’da İnsan Hakları Haftası başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Diyarbakır’daki hak örgütleri ortak “İnsan Hakları Haftası” düzenliyor. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilişinin yıl dönümü olan 10 Aralık günü için her yıl düzenlenen hafta kapsamında yürüyüş, basın açıklaması, film gösterimi, söyleşi ve atölyeler yapılacak.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, TİHV Diyarbakır Temsilciliği, Diyarbakır Tabip Odası, Rosa Kadın Derneği, ÖHD Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Barosu’nun düzenlediği etkinlikler 9 Aralık’ta başlayacak. 17 Aralık’a kadar kentte insan hakları farklı boyutlarıyla tartışılacak.

“Kürt LGBTİ+’lar ne istiyor” atölyesi

9 Aralık Cumartesi günü Ofis AZC plaza önünden Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı’na “insan hakları yürüyüşü” ile başlayacak hafta kapsamında LGBTİ+ haklarının tartışılacağı bir atölye de yapılacak.

12 Aralık Salı günü saat 15’te İHD Vedat Aydın Konferans Salonu’nda yapılacak atölyede, “Kürt LGBTİ+’lar ne istiyor” sorusuna yanıtlar aranacak.

Atölyede Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Komisyonu üyesi Av. İrem Yıldız İstanbul Sözleşmesi’nin feshi ve yeni anayasa tartışmalarına etkisini, Keskesor Amed LGBTİ+ Oluşumu’ndan Murat Yüksek Kürt LGBTİ+ hareketi mücadelesini ve BAKAD Başkanı Atalay Göçer LGBTİ+’ların yaşadığı çoklu kırılganlık durumlarını anlatacak.


Etiketler: insan hakları
İstihdam