21/11/2022 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır’dan baro, sendika, meslek odası, dernek ve vakıflar nefret mitingine karşı LGBTİ+’ların yanında olduğunu açıkladı.

Diyarbakır’dan nefrete ortak tepki: LGBTİ+’ların yanındayız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Foto: Newroz 2015, Diyarbakır

Şehir şehir gezen nefret mitingleri, 20 Kasım’da Diyarbakır’daydı. Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü’nde, LGBTİ+’ları hedef gösteren mitinge karşı Diyarbakır’dan baro, dernek, sendika ve meslek örgütleri ortak açıklama yaptı.

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu ve Kadın Hakları Merkezi, Rosa Kadın Derneği, Dayanışmanın Kadın Hali Derneği, İnsan Hakları Derneği Kadın Komisyonu, TMMOB Amed İl Koordinasyonu Kadın Komisyonu, Diyarbakır Tabip Odası Kadın Komisyonu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, ÖHD Diyarbakır Şubesi Kadın Komisyonu, KESK Amed Kadın Meclisi, “Nefrete karşı LGBTİ+’ların yanında olduğumuzu ve nefret suçlarını kınadığımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi.

Kurumlar, ortak açıklamalarında 2015’ten beri LGBTİ+’ların eylem ve etkinliklerinin yasaklandığını da hatırlatarak şöyle devam etti:

Devletin, Anayasa'nın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesi gereği cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılığı önleme, nefret politikalarıyla mücadele etme yükümlülüğünü bir kez daha vurguluyor, nefret yürüyüşlerinin ise Anayasa'nın 34. maddesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 11. Maddesinde yer alan toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kapsamında olmadığını hatırlatıyoruz.”

diyarbakir-dan-nefrete-ortak-tepki-lgbti-larin-yanindayiz-1


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, aile, siyaset
İstihdam