26/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır, Denizli, Kocaeli ve Adana’dan LGBTİ+ oluşumları yaşadıkları sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerilerini konuşmak için bir araya geldi.

Diyarbakır, Denizli, Kocaeli ve Adana’dan LGBTİ+ oluşumları buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Muamma LGBTİ+ Derneği, “Taban Örgütler” buluşması düzenledi. Daha önce de “Butik Örgütler” buluşmasıyla Mersin, Antalya ve İzmir’den LGBTİ+ derneklerini bir araya getiren Muamma LGBTİ+ Derneği, taban örgütler buluşmasıyla Diyarbakır Keskesor LGBTİ+, Denizli LGBTİ+ Aileleri, Kocaeli LGBTİ+ ve Queer Adana’yı bir araya getirdi.

Kaos GL’den Yıldız Tar’ın moderasyonu üstlendiği online toplantı 24 ve 25 Ekim tarihlerinde yapıldı. Buluşmada, LGBTİ+ oluşumlarının 2015’den bugüne yaşadıkları, oluşumların sürdürülebilirliğe dair sorunlar, bu sorunlara çözüm önerileri ve COVID-19 pandemisinin farklı şehirlerdeki LGBTİ+ oluşumlarına etkileri tartışıldı.

İki günlük toplantı boyunca oluşumlardan aktivistler Yıldız Tar’ın yönlendirmesiyle güçlü ve zayıf yanlar analizinin yanı sıra; risk azaltma planı üzerine de çalıştı.

Muamma LGBTİ+ bu etkinliklerin ardından önümüzdeki günlerde bir rapor yayınlanacak. Kaos GL ve Muamma LGBTİ+ ayrıca, bu buluşmaya ve çıktılarına ilişkin yine önümüzdeki günlerde mini bir rapor da hazırlayıp kamuoyu ile paylaşacak.


Etiketler: insan hakları
İstihdam