17/01/2013 | Yazar: Ali Erol

Eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen R.Ç.’nin babası ve iki amcası için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemli davanın üçüncü duruşması yarın görülecek.

Diyarbakır Eşcinsel Nefret Cinayetinin Üçüncü Duruşması Yarın Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen R.Ç.’nin babası ve iki amcası için ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemli davanın üçüncü duruşması yarın (18 Ocak) görülecek.
 
Diyarbakır LGBT örgütleri Hebûn ve KeSKeSoR davayı izleyeceklerini açıkladılar.
 
Hebûn LGBT Oluşumu, yarın (18 Ocak, Cuma) saat 9:40’ta, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlayacak duruşmayı izlemeleri için tüm sivil toplum kuruluşlarına, kadın örgütleri ve insan hakları savunucularına çağrıda bulundu.
LİSTAG, R.Ç.’nin de ailesi!
 
Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans (LGBT) Aileleri İstanbul Grubu (LİSTAG) da duruşmayı izlemek için 18 Ocak’ta Diyarbakır’da olacağını açıkladı.
 
KaosGL.Org’a açıklamada bulunan LİSTAG, aileleri tarafından öldürülen LGBT bireylerin takipçisi olacaklarını, gerektiğinde cenazelerine sahip çıkarak, gerektiğinde davalarına müdahil olarak devam edeceklerini belirtti.
 
LİSTAG ebeveynleri duruşma öncesi KaosGL.Org’a şunları söyledi:
 
“Biz LISTAG olarak bu topraklarda cinsel yönelimi ve cinsiyet kimliği ne olursa olsun insanlara yöneltilen şiddetin son bulması, hele ki bu  şiddetin aileler tarafından yönlendirildiği durumların akla bile gelmemesi için yola çıktık.
 
Diliyoruz ki aileler çocuklarına sevgiyle yaklaşıp, bu durumun bir hastalık, bir suç, bir günah olmadığını öğrensinler, daha çok okusunlar, daha çok dinlesinler, bilgilensinler... Diliyoruz ki basınımız "eşcinsel gencin sonu" gibi başlıklar atmasın artık...”
 
SPoD davaya müdahillik talebinde bulunacak
 
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), Avukat Fırat Söyle aracılığıyla R.Ç. davasına müdahillik talebinde bulunacak.
 
İlgili haberler:
 
Savcılık Eşcinsel Evlat Cinayetinde Müebbet İstedi
 
“Kürt Eşcinsel Olamaz! Olursa da Ölür Toprak Olur!”

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam