28/11/2013 | Yazar: Loren Elva

Diyarbakır’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde 8 ay önce bir kadının kızı ile birlikte öldürüldüğü sokağa yüründü.

Diyarbakır’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nde 8 ay önce bir kadının kızı ile birlikte öldürüldüğü sokağa yüründü. Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nin (DÖKH) öncülüğünde yapılan yürüyüşe Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Lice Belediye Başkanı Fikriye Aytin ile SKM, YDK ve Keskesor LGBTİ Diyarbakır Oluşumu’nun da içinde olduğu çok sayıda örgüt katıldı.
 
"İsyanımız büyüyor, susmuyoruz, örgütleniyoruz”
"Kadın katillerinden ve tecavüzcülerden hesap soracağız" yazılı pankartın arkasında "Erkek vuruyor, devlet koruyor", "Jin, jîyan, azadî", "Susma haykır eşcinseller vardır" ve "Transfobik devlet yıkacağız elbet" sloganları atıldı.
 
Yürüyüş sonrasında basın açıklamasını okuyan Kardelen Kadın Evi Sözcüsü Yeliz Ayyıldız, Türkiye’de kadın kırımının her geçen gün arttığını kaydederek “Sistem bir yandan kadın bedenini metalaştırıp ucuz ve değersiz düzeye düşürürken, diğer taraftan çözümsüzlüğün acısını kadına karşı sistematik şiddet uygulayarak kadınları kölece yaşama mahkûm ediyor," dedi.
 
“Aşk Aşk Hürriyet, Uzak Olsun Nefret!”
Dicle Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği (DÜÖ-DER), Keskesor LGBTİ Diyarbakır Oluşumu ve Yeni Demokrat Kadın (YDK) da 25 Kasım’a ilişkin Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi önünde bir açıklama yaptı.
 
Açıklama öncesi Eğitim Fakültesi Yemekhanesi önünde toplanan yüzlerce öğrenci "Örgütlenen ve özgürleşen kadın yaşamda zafer demektir" pankartı ile "Beritanlarla doğduk, Zilanlarla büyüdük, Sakinelerde özgürleştik" ve "Dewlet carek hiş be, bila jin bipeyvin" dövizleri taşıdı.
 
Eylemde "Aşk aşk hürriyet, defolsun nefret", "Kadına değil, tecavüze barikat" ve "Susma haykır LGBT’ler vardır" sloganları atıldı.  

Etiketler: kadın
nefret