13/05/2016 | Yazar: Kaos GL

Documentarist, bu sene hazırladığı İstanbul Belgesel Günleri programının masraflarını karşılamak için dayanışma etkinliği düzenliyor.

Documentarist dayanışmaya çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Documentarist, bu sene hazırladığı İstanbul Belgesel Günleri programının masraflarını karşılamak için dayanışma etkinliği düzenliyor.

Medyanın gizlediği gerçekleri, gözden ırak hayatları ve mücadeleleri gündeme taşıyan, statükoyu rahatsız eden filmlerin festivali Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, bu sene 9. yılını kutluyor. Türkiye’de gösterim şansı bulamamış, bir kısmı baskı ve sansüre maruz kalmış belgeselleri seyirciyle buluşturan festival bu sene 28 Mayıs – 2 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Geçtiğimiz yıllarda bakanlık veya sponsor desteği olmadan gerçekleşen festival, bu sene hazırladığı programın masraflarını karşılamak için dayanışmaya çağırıyor.

Bağımsız festivale destek için bir aradalık

Sansürsüz festivale destek vermek ve 2016 programını öğrenmek isteyenler, 18 Mayıs akşamı COOP’ta bir araya gelecek. Dayanışma gecesinde, Luxus, Bandista ve Murat Meriç sahne alacak.Gecenin bilet geliri, festivalin yeni mekânlarından SES Tiyatrosu’nun kira bedelini karşılamak için kullanılacak.

Bilet fiyatları 25 TL olup biletleri edinebileceğiniz mekânlar ise şöyle:

Kırmızı Bar (Mis Sokak), Galata Mutfak (Galata), Muaf (Beyoğlu), Kumbara Cafe (Beyoğlu), Müşterek Meyhane(Mis Sokak), Mephisto Kitabevi (Kadıköy)

Online bilet için buraya tıklayın.

Etkinliğin facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam